iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Юли 2012

Пострадали от труса в Дивотино си изискват правата

Пострадалата къща на Румяна Константинова

Пари държавата няма да ни даде. Нека поне свалят лихвите на кредитите, защото изнемогваме. Все още не са ни оценили щетите от Междуведомствената комисия. До момента сме взели само еднократната помощ от 325 лв. и от даренията 2000 лв. А трябва да правим ремонт за 24 000 лв. без ДДС. Как да стане?, с мъка споделя Румяна Кръстанова от пернишкото село Дивотино, пише "24 часа".

ИЛИНДЕН – традиционен събор в Мошино

РМД Мошино град Перник

На 2 август „Илинден” по стар стил, жителите на квартал Мошино спазват традицията предадена от дедите им и отбелязват деня на своя патрон „Св.Пророк Илия”. На тази дата в далечната 1839 година дървеното клепало за първи път събира хората за вечерна молитва в новопостроената черква, носеща неговото име.

Безработни ще ремонтират християнски храмове

Радомирски новини

Нова  схема "Подкрепа  на  заетост" стартира Агенцията по заетостта. Тя се финансира от Европейският  социален фонд, за което е заделен бюджет от 80 милиона лева.

Укрепване на коритото на река Струма

Кметство Бела вода

На 1-ви август ще се направи първа копка на укрепване коритото на река Струма в района на кв.Бела вода. Община Перник спечели проект "Възстановяване на проводимостта на река Струма и укрепване на бреговете в района на квартал Бела вода, община Перник", който се финансира по ОП „Регионално развитие". Общата сума по проекта е на стойност - 941 627.

Земетресение с магнитут 3 по рихтер тази нощ

Тази нощ в 3:10 часа е бил регистриран трус с магнитут 3.0 по Рихтер. Сеизмологичния институт на БАН посочва като епицентър Варош и Табана.
http://www.wikimapia.org/#lat=42.6001579&lon=23.0201035&z=16&l=11&m=b

Междуведомствената комисия просто няма средства за изплащане на обезщетенията

Вместо да ги финансира, комисията препоръчва на хората да теглят кредити или сами от заплатата си да финансират възстановаването на жилищата си. Янакиева призова държавата в лицето на МС да намери пари и да изплати обезщетенията на перничани. На сайта на МС е публикуван отчет за средствата на Междуведомствената комисия по бедствия и аварии, от който е видно, че комисията няма пари за

Отново опит за кражба на банкомат

Банкомат в Перник

Тази нощ, около 04,00 ч. неизвестни опитали да откраднат банкомат в пернишкия кв. „Изток”. Машината била вързана с метално въже и с помощта на микробус била издърпана от сградата на банката. Автопатрули на Второ РУ „Полиция” реагирали незабавно, което подплашило извършителите и те се оттеглили с лек автомобил в неизвестна посока.

Твърденията на ГЕРБ за злоупотреби са неоснователни и манипулативни

Росица Янакиева - кмет на град Перник

Твърденията на общинските съветници от ГЕРБ в Перник за злоупотреби със средства, предвидени за ремонти след земетресението от 22 май, са абсолютно неоснователни и целят манипулиране на общественото мнение. Това е официалната позиция на кмета на Община Перник Росица Янакиева.

Прегледи за остеопороза в Брезник

Брезнишки новини

Специалисти ще мерят костната плътност срещу 10 лв. на 8 август.

Одобрените за помощи молби в Радомир са 745

Радомирски новини

Около 30 % от домакинствата в пернишко са получили по 325 лева от Министерството на труда и социалната политика за неотложни възстановителни дейности след земетресението от 22 май 2012 г. От днес, 27 юли еднократни помощи ще се раздават отново в Перник. Това съобщи при посещението си вчера министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов.

Модерни решения за вашето пространство

Интериорни решения за вашето пространство. Модерен дизайн за вашия интериор на прекрасният ви дом. Тук ще откриете най-уютните решения за вашето спокойствие в къщатата ви. Променете вашия интериор и създайте спокойствие, където да се отпуснете от околния свят.

Миньор надви Спартак

ПФК Миньор

Победа с 2:1 над Спартак /Плевен/ постигна пернишкия Миньор в Банско - съобщи sportal.bg. Головете паднаха още в първите 35 минути. Перничани осъществиха първия си сериозен набег към вратата на съперника в 14-ата минута и той завърши с попадение.

Задържаха пиян перничанин в Брезник

Новини от Брезник за хората и събитията

Задържан е водач, управлявал МПС с 2,42 промила.

Откраднаха ценности и пари от къща в Калкас

Обраха къща в Калкас

Нощта на 24 срещу 25 юли 2012г., неизвестни лица, възползвайки се от отсъствието на собствениците, са проникнали в тяхното жилище. Предмет на престъпното посегателство са златни бижута и парична сума.

Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава в 01 РУП Перник. 

Обучение и работа в Австралия

Studypro Australia - получаване на качествено образование

Повече от половината молби за еднократна помощ отхвърлени!

Министър Тотю Младенов

Списъците с одобрените ще бъдат разлепени до 9 ч. сутринта, а изплащането на средствата ще започне след 11 ч. Това съобщи в Перник социалният министър Тотю Младенов, който допълни: “От държавния бюджет вчера бяха отпуснати още 1 048 800 лв. за Перник. Така общата сума става 2 048 800 лв. Над 5255 са одобрените, които ще получат еднократна помощ.

Роми от Перник продават палатки

Перник палатки на изгодни цени в ромските махали

Сигнали за продаване на предоставени на ромите палатки им от общината след земетресението на 22 май се проверяват от специално назначена комисия, съобщи кметът Росица Янакиева. Според информирани първоначално ромите продавали палатките по 50 лв. След това обаче цената им паднала до 20 лв. Росица Янакиева е разпоредила да бъдат събрани всички палатки, които не се ползват по предназначение.

Лятото в Двореца отменено заради ремонт

Новини от Перник онлайн

Поради ремонтни работи и реорганизация в помещенията на Двореца на културата - Перник обявената изява "Лято в Двореца - ела и ти" на 26 юли 2012 г. се отменя. прочети повече [град Перник online]

УТРЕ: Янакиева и Миланова на дебат пред зрителите на БТВ

На 26 юли, от 08.00 пред Общинска администрация Перник ще се проведе дебат между кмета на Община Перник Росица Янакиева и общинската съветничка от ПП ГЕРБ Милена Миланова, който ще се излъчва пряко по БТВ. 
За какво ще си говорят и ще сътворят ли трус с магнитут по-голям от Пернишките земетресения.

Чешма за морни пътници във Филиповци

На път за трън, по средата на китното село Филиповци, морни пътници могат да утолят жажда от дарена чешма. Над сами дулото има надпис „Обичай родния край”. Напомнянето за трънчани едва ли е нужно защото техният трънски патриотизъм граничи със шовинизъм.

Без канализация за Рударци, но с режим на водата по жегите

Такъв канал скоро няма да бъде прокопаван в Рударци за канализацията

Проектът за подмяна на тръби и изграждане на нова канализация в пернишкото село Рударци не е одобрен. Той обаче е включен в резервния списък с обекти на Министерството на околната среда и водите, съобщи кметът на населеното място Богдан Богданов. В момента в селото е въведен воден режим. Къщите във високата част на селото обаче системно страдат от липсата на вода.

В помощ на всички родители - Академия за деца "Тинкърбел"

Академия за деца "Тинкърбел" в Перник

Академия за деца "Тинкърбел" в помощ на всички родители, които нямат физическата възможност да подкрепят своето дете в подготовката на домашните за училище и развитие на неговите заложби.

Какво предлагаме:

Младеж от Драгичево отглежда наркотици

Канабис в саксии

Канабис в саксии открила полицията вчера следобяд (на 23 юли 2012 г.) в къщата и двора на 21 годишния К. И. Открити са шест броя насаждения с височина от 50 до 110 см, всичките от рода на канабиса.

Mилен Кръстев - Вуйчото не се удавил, а починал от инфаркт

Милен Кръстев почина от инфаркт във водите на диканите

Милен Кръстев - Вуйчото, за който бе съобщено, че се е удавил, всъщност е получил инфаркт.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.