iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ноември 2012

Задържаха Драгановеца заедно с Котарака от Добрич

Задържаха Драгановеца заедно с Котарака от Добрич

Днес, при извършена съвместна проверка от служители на сектор ‘’Противодействие на икономическата престъпност’’ към ОДМВР Перник и ЧЕЗ – България в къщата на криминално проявения С.К. - Драгановеца, находящо се на ул. ‘’В.Граматик’’ в гр. Перник бе установена манипулация на електромерите му.

AFTERSHOCK

AFTERSHOCK

На деветнайсти май 2012 се навършиха осем години от смъртта на баща ми. Бях на пернишките гробища, където са погребани и баба и дядо. Баща ми и дядо правеха стомана, това им беше работата и те си я обичаха. Не можаха да доживеят дълбоки старини защото много бачкаха и след това си пийваха, а това не са особено здравословни навици.

Блокират 1,5 млн. лева от парите на спечелилия тотото Росен Русимов

Блокират 1,5 млн. лева от парите на спечелилия тотото Росен Русимосн. 24chasa.bg

В четвъртък вечерта служители на НАП-София намерили тотомилионера Росен Русимов, за да му кажат, че е започнала проверка в качеството му на физическо лице. Русимов научил от журналистите, че данъчните възнамеряват да запорират 1,5 млн. лева от печалбата от спортния тотализатор, която той още не е прибрал.

37 болни от варицела

37 болни от варицела сн. framar.bg

През последните две седмици 37 души са се заразили с варицела. В  периода от 19 до 25 ноември са се разболели 16 човека. 94% от случаите са регистрирани в Перник, като 13 от заболелите са деца във възрастовата граница от 4 до 12 годинки.

Монтират и първите сглобяеми къщи за пострадалите от земетресението

Монтират и първите сглобяеми къщи за пострадалите от земетрессн. pernikmedia.net

От администрацията на командированият в Перник министър Томислав Дончев съобщиха, че вече първите сглобяеми къщи за най-тежко пострадалите от земетресението в Перник се монтират. Къщите са разпределени по предварително утвърдени критерии от областен обществен съвет и ще бъдат разплатени със средства  от националната благотворителна кампания на БЧК.

Перничанин се превъплащава в Емил Димитров

Перничанин се превъплащава в Емил Димитров сн.rumiborisova.blogspot.com

Снимките на филма все още се пазят в секретност, но разследване на градски вестник показа, че музикантът, художникът и общественикът Кирил Сергинов ще се превъплати в ролята на Емил Димитров. Председателят на настоятелството на Народно читалище «Миньор 2005» в Перник не потвърди тази информация, но не я и отрече.

НАЙ-БЪРЗИТЕ КРЕДИТИ от 500 до 1000 лв само за 30 минути

НАЙ-БЪРЗИТЕ КРЕДИТИ  от  500 до 1000 лв  само за 30 минути

НАЙ-БЪРЗИТЕ КРЕДИТИ от 500 до 1000 лв само за 30 минути. burzikrediti.bg

НАЙ-БЪРЗИТЕ КРЕДИТИ от 500 до 1000 лв само за 30 минути

НАЙ-БЪРЗИТЕ КРЕДИТИ  от  500 до 1000 лв  само за 30 минути

НАЙ-БЪРЗИТЕ КРЕДИТИ от 500 до 1000 лв само за 30 минути. burzikrediti.bg

Финансова Институция Опуска Заем Срещу Ипотека до 200 000 лв

Финансова Институция Опуска Заем Срещу Ипотека до 200 000 лв

Финансова Институция Опуска Заем Срещу Ипотека до 200 000 лв на 

Младежки делегат от България на Глобалния младежки форум

Младежки делегат от България на Глобалния младежки форум

Казвам се Маги Назер, на 19 години, от София, възпитаник на НГДЕК "Константин Кирил Философ".

Всички книги с новост за своите читатели.Очаквайте!

"Всички книги" подготвя нова секция за своите читатели. Очаквайте ФОРУМ във www.vsichkiknigi.com, където ще имате възможност да коментирате своите любими книги. 
 

Ремонт на ВиК по японски стандарти

Ремонт на ВиК по японски стандарти сн. Архив

След труса на 22 май тази година Административната сграда на ВиК беше сред най-пострадалите. В момента тече ремонт, който се извършва по японски стандарти. На третия и четвъртия етаж се извършват сложни укрепителни дейности.

Линейките са готови за зимните условия

Линейките са готови за зимните условия сн. pravda.bg

Пернишките линейки са готови за зимата. Колите, с които разполага ЦСНМП в Перник са в добро техническо състояние, автомобилният парк също, тъй като периодично през годините е подменян. Медицинските автомобили са оборудвани, отоплени и са с пълен резерв от консумативи и медикаменти, които на определен период се подменят.

Ще ремонтират Общинския спортен комплекс в Ковачевци

Ще ремонтират Общинския спортен комплекс в Ковачевци

С парите ще бъде реконструиран Общинският спортен комплекс в Ковачевци и ще се изгради мини игрище за футбол в село Калище. Освен това обаче ще бъдат направени баскетболно и волейболно игрища, лекоатлетическа писта и игрище за тенис на корт. Над стадиона в Ковачевци ще има нови писта, алеи и седалки, а игрището ще бъде с изцяло обновена дренажна отводнителна поливна система.

Изграждат парк на входа на трънското ждрело

Изграждат парк на входа на трънското ждрело

Паркът ще бъде разположен върху 5 дка и ще има десет беседки, съоръжени с барбекюта. Обособено е място за къмпинг, правят се алеи, на които ще бъдат засадени широколистни дървета. прочети повече [град Трън]

Скандал! Изсичат 400 декара гора заради кариера в Бела вода

Чудовищен скандал се задава в Перник, заради амбициите на бизнесмена Манчо Марков да прави кариера за добив на камъни, в близост до квартал Бела вода в Перник и град Батановци, научи "За Перник".

Вълшебна Коледа с Арт къща "Вълшебства"

Арт къща "Вълшебства" /Перник, ул."Търговска"11а / поднася на своите клиенти вълшебни предложения за красиви и практични коледни подаръци. Кокетни ръчно изработени бижута от дърво, канела, индийски стъклени мъниста, естествени камъни, филц, органза и плетени орнаменти са добър начин да зарадвате всяка дама или да направите по-ефектен празничният си тоалет.

Отчет на дейностите по проект УСПЕХ в област Перник за учебната 2011/2012 година

ПРОЕКТ BG051PO001-4.2.05-0001 „Да направим училището привлекателно за младите хора” Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз

Учители искат оставката на директора на Професионалната техническа гимназия Юрий Гагарин

Учители искат оставката на директора на Професионалната техничсн. gagarin-pk.com

Учители от Професионалната техническа гимназия “Юрий Гагарин” подадоха жалба, с която изявяват неодобрението си към начина на управление на директора на техникума Иван Попов. За последните 10 години приемът на ученици е намалял 10 пъти, мотивират се учителите. Училището няма развитие, не се провокира и интересът на децата да се обучават тук.

Пернишките училища с десетки хиляди лева глоби за такса "смет"

Пернишките училища с десетки хиляди лева глоби за такса "смет" сн. botevgrad.com

Пернишките училища дължат суми за такса „битови отпадъци“  между 300 и 30 400 лева. От общинската дирекция им напомнили за дълговете с телефонни обаждания. Ноември миналата година темата за боклука, изхвърлян в училищните кофи и остойностяването му бе поставен за обсъждане, след като стана ясно, че школата дължат по 50, дори и 90 000 лева за смет.

Великите авантюристи

Великите авантюристи и всичко известно за тях. Ако ви е любопитно, какъв дух са имали и как са постигнали известност, то посетете на нашия блог. Прочетете какви интересни факти, са преживяли, тези известни личности.

Излезе 20-ти брой на вестник Земеделско знаме

В броя можете да откриете следните водещи заглавия: ГЕРБ или БСП - ужасяваща перспектива, Политически позиции на БЗНС по актуални проблеми, Един живот за свободна и независима България, Бойко Борисов да поема цялата отговорност за случая Марковска, Празник на земеделската книжнина в Съюзния дом, Да впрегнем в работа съпротивителните сили на граждани, Вапцаров - огледало, не икона, Цикличните кр

Пожарникарите загасиха горяща кола

Пожарникарите загасиха горяща кола

Инцидентът е станал вчера късно вечерта, в централната част на гр. Перник. По неизяснени до момента причини е възникнал пожар в парикиран пред жилищен блок л.а "Алфа Ромео", собственост на 43-годишна перничанка. Огнеборците са реагирали мигновено, поради което нанесените материални щети по колата са незначителни.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.