iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Януари 2013

ОС ще поправят нормативната база за незаконните строежи

ОС ще поправят нормативната база за незаконните строежи сн. Архив

Днес от 9.30 часа в зала „Панорама“ бе проведено заседание на общинските съветници на Перник. Те обсъдиха наредбата за принудително изпълнение на заповеди за премахване на незаконни строежи или на части от тях на територията на община Перник.

Галина Асенова иска финансовите контрольори в общинските фирми да се избират внимателно

Галина Асенова иска финансовите контрольори в общинските фирми да се избират вни

Общинският съветник от БСП и коалиция Галина Асенова настоява в основанията за  избора на контрольори в общинските фирми  да бъде включен и Закона за финансовото управление и контрол в публичния сектор (чл.2, ал.2, т.7).

Участници от цял свят на карнавал в Мошино

Участници от цял свят на карнавал в Мошино сн.pernik24.bg

Участници в карнавалите от Рио де Жанейро и Венеция, вещици и демони от Хелоуин – това бяха малка част от персонажите, които се събраха пред Районен младежки дом – Мошино, за да загреят перничани за предстоящият 22-и Международен маскараден фестивал „Сурва 2013”.

Допълнителна оперативна програма за добро управление

Допълнителна оперативна програма за добро управление сн.dariknews.bg

Вчера на редовното заседание на правителството се реши за следващия програмен период от 2014 до 2020 година да има още една работеща оперативна програма.  Тя ще бъде ръководена от министъра по управление на средствата от Европейския съюз.

Ремонт на Покриви

Ремонт на покриви,смяна на керемиди пренареждане на стари, поставяне на черна хартия,воалит и битумни керемиди,монтаж на улуци-водостоци.Бързо и качествено изгодни цени. GSM:0893 21 26 03 www.vip-pokrivi.alle.bg

Г-жа Дора Бакояни стана ‚Доктор Хонорис Кауза на ЕПУ

Г-жа Дора Бакояни стана ‚Доктор Хонорис Кауза“ на ЕПУ сн.viaranews.com

Вчера бе официалната церемония по връчване на почетното звание „Доктор Хонорис Кауза“ на Политехническия университет в Перник. Почетната докторска степен получи депутатът от Гръцкия парламент и председател на партия „Нова демокрация” Дора Бакояни.

Отново дишаме прах над нормата

Отново дишаме прах над нормата сн.dartsnews.bg

На 1 и 2 януари тази година перничани са получили поредната доза отровен въздух за месеца. В тези дни стойностите на замърсяването е било съответно 2.94 над нормата фини прахови частици и 1.26 над нормата серен диоксид, и 5.1 прах над нормата в комбинация с 1.08 серен диоксид. Малко по – слабо количество на вредните вещества е имало и на 10 януари.

ВиК пропищя от неплатените сметки на перничани

ВиК пропищя от неплатените сметки на перничани сн.monitor.bg

Освен неплатените сметки за парно, перничани вече спряха да си плащат и водата. Само за миналата година дружеството е завело нови 2400 дела срещу длъжници.  И съдия - изпълнителите обаче все по - трудно събират парите, тъй като често нямало какво да вземат от борчлиите.

Съдът отхвърли алибито на Синбад

Съдът отхвърли алибито на Синбад сн.novini.bg

Алибито на Синбад не беше признато от съда в Кърджали и той остана в ареста.

Кандидатурата за Сурва в списъка за нематериално културно наследство

Кандидатурата за Сурва в списъка за нематериално културно наследство

Kандидатурата на пернишката Сурва вече е част от представителния лист, който ЮНЕСКО предстои да разгледа за включване в списъка за нематериално културно наследство на човечеството.Тя е подкрепена с подписите на 3000 сурвакари от 31 населени места в пернишко.

Ресторант МИИВ

„Ресторант МИИВ”

Дневно обедно меню

( Четвъртък 31.01.2013 ) 

 

Прибиране на печалби "натиснаха" еврото на валутния пазар

Прибиране на печалби "натиснаха" еврото на валутния пазар

Еврото се намира под известен натиск на валутните пазари както спрямо долара, така и в евро-кросовете с оглед прибирането на печалби след силното негово възходящо движение през миналата седмица, неспособността вчера на EUR/USD да пробие над 1.3480/1.3500 ключовата зона на съпротива и преди утрешното важното заседание на Федералния Резерв и петъчните важни данни за пазара на труда в САЩ през яну

Много глоби на водачи в Перник 60% от спрените са били в нарушение!

Много глоби на водачи в Перник 60% от спрените са били в нарушение! 01_1359536138

Акцията, проведена вчера, на територията на Първо и Второ РУП - Перник от служители на сектор "Пътна полиция" и група "Престъпления по пътищата" при ОДМВР Перник е била на тема "Управление на МПС от водачи загубили правоспособността си след като са им били отнети всички контролни точки и такива, които управляват с влезли в сила наказателни постановления след като е изтекъл едномесечният срок за

Ресторант МИИВ

„Ресторант МИИВ”

Дневно обедно меню

( Среда 30.01.2013 ) 

 

Ресторант МИИВ

„Ресторант МИИВ”

Дневно обедно меню

( Среда 30.01.2013 ) 

 

Ресторант МИИВ

„Ресторант МИИВ”

Дневно обедно меню

( Среда 30.01.2013 ) 

 

Осем месеца след земетресението в Перник

Осем месеца след земетресението в Перник 01_1359529629

Осем месеца след земетресението в Перник ситуацията с преодоляване на последствията е нерадостна. В определените от нормативните документи срокове в община Перник бяха постъпили 8 700 молби за обезщетения чрез Междуведомствената комисия за подпомагане и възстановяване към МС.

Онлайн магазин за бельо

Качествени пижами и бельо от български производители.Бикини и сутиени, слипове, бодита, спални комплекти, пижами.Качество на ниски цени.

Намаляване на данъците на половина

Намаляване на данъците на половина 01_1359465938

С до 50% може да се намали данъчната основа с дарение в полза на Центъра „Фонд за асистирана репродукция” и/или Центъра „Фонд за лечение на деца”.

Ще правят ТЕЦ на биомаса в Брезник

Ще правят ТЕЦ на биомаса в Брезник 01_1359458308

Брезник се очертава да стане истински индустриален център, с което вероятно ще се издигне сред най-развиващите се градове в Пернишка област. След новините около завода за автобуси ново иновативно инвестиционно намерение бе обявено на сайта на община Брезник (breznik.info). Препубликуваме информацията от сайта на жителите на Брезник: 

Андроид мини PC за Вашия телевизор

Андроид мини PC за Вашия телевизор 1359457342
98.00 лв.

Android mini PC: Превърнете телевизора си в SMART TV! MPC-1 е мини компютър  с размерите на флаш памет, който се включва към HDMI входа на Вашия телевизор и той става с функционалността на таблет / компютър / мултимедиен плеър.

98.00 лв.

Удариха едно "черно" такси

Удариха едно "черно" такси 01_1359453754

При извършена вчера съвместна проверка от криминалисти на сектор ‘’Противодействие на икономическата престъпност ‘’ при ОДМВР Перник и служители от ДАИ - Перник е проверен лек автомобил ‘’Фиат ’’с пернишка регистрация, управляван от 40 – годишния Л. А. от гр. Перник.

На вниманието на участниците в "Сурва" 2013

На вниманието на участниците в "Сурва" 2013 01_1359451873

Във връзка с предстоящия международен фестивал на маскарадните игри, който ще се проведе в град Перник, РИОСВ-Перник напомня на всички участници и заинтересовани лица, че използването на препарати от видове, включени в Приложение № 3 на Закона за биологичното разнообразие е абсолютно забранено.

ЕПУ ще връчва "Доктор Хонорис Кауза" на г-жа Дора Бакояни

ЕПУ ще връчва "Доктор Хонорис Кауза" на г-жа Дора Бакояни 01_1359447308

На 30 януари 2013 г. /сряда/ от 14:30 часа в Аула 2 на ЕПУ – гр. Перник, ет.8, ул. „Св.Св. Кирил и Методий” № 23 ще се връчи почетното звание „Доктор Хонорис Кауза“ на Европейския политехнически университет на г-жа Дора Бакояни.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.