iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Януари 2016

Български език за чужденци/ контактен език английски

Български език за чужденци, контактен език английски, 12 лв/час

Покупко-Продажба на Бизнес,фирми,акции,дружествени дялове.

Покупко-Продажба на Бизнес,фирми,акции,дружествени дялове. 01_1454235504

VIP OFERTA-Ако вашата фирма ЕООД ООД АД ЕАД има каквито и да било задължения,финансови,данъчни и юридически проблеми непременно се свържете с нас.

Изкупуване Прехвърляне на Фирми,АД ЕАД акции,ЕООД ООД дружествени дялове,процедурата по прехвърляне на фирмата отнема един час.

Изкупуване и Прехвърляне на фирми ЕООД ООД по Чл. 129. (1)(2) Чл. 130. Търговски закон.

В Перник въздухът отново е мръсен

В Перник въздухът отново е мръсен 01_1454229554

Азотен диоксид над нормата е измерен във въздуха на София и в Пловдив, като това сочат данните от бюлетина за качество на атмосферния въздух, публикуван в интернет-страницата на Изпълнителната агенция по околна среда.

В Перник ще дават помощи от БЧК до 5 февруари

В Перник ще дават помощи от БЧК до 5 февруари 01_1454229236

Българският червен кръст удължи до 5 февруари срока за раздаване на хранителни помощи в 11 области на страната, като сред тях са София-град, Благоевград, Перник, Пловдив, където са разпределени само около 50 процента от храните. Заместник-генералният директор на БЧК Надежда Тодоровска обясни:

Преброиха зимуващите водолюбиви птици в пернишко

Преброиха зимуващите водолюбиви птици в пернишко 01_1454228947

Десет вида зимуващи водолюбиви птици с обща численост 1070 броя преброиха експерти от РИОСВ-Перник, като те работиха съвместно с екип на сдружение за дива природа „Балкани“ и доброволци.

Преброяването е извършено в предварително определени точки, на територията на водоеми и по поречието на река Струма в областите Перник и Кюстендил.

Докараха новите-стари дрехи от Европа

Докараха новите-стари дрехи от Европа 01_1454228409

В Перник пристигнаха новите дрехи, които утре най-вероятно ще бъдат окачени за продажба в магазин "Четири сезона" в центъра на Перник.

Виждате чувалите с дрехи от Европа, хвърлени на тротоара. Още сега дрехите изглеждаха доста неугледно.

Един мъж ги разтоварваше от бус и ги хвърляше пред магазина. Можеше поне малко повече уважение към стоката и бъдещите й клиенти, ако не друго.

Наръганата 15-годишна Зорница се прибра в къщи

Наръганата 15-годишна Зорница се прибра в къщи 01_1454228037

Изписаха от болницата 15-годишната Зорница, която бе наръгана от бившият си приятел Радослав, като драмата се разигра на Начална спирка в Перник на 18 януари. Тогава Радослав внезапно извадил нож и нанесъл няколко удара в тялото на беззащитното момиче. Зорница е закарана незабавно в пернишката болница с тежка кръвозагуба и нанесени удари в белите дробове, черният дроб, стомаха и диафрагмата.

София се премести в Перник заради Сурва

София се премести в Перник заради Сурва 01_1454227590

Сурва счупи всички рекорди, като има над 200 000 посетители само през първия ден. Толкова хора центъра на Перник не беше виждал скоро.

София днес беше в Перник! Задръстването от столицата до Перник започваше от кв.Княжево. Влаковете за Перник са били препълнени с хора, желаещи да видят фестивала Сурва.

Перник е блокиран заради Сурва и днес

Перник е блокиран заради Сурва и днес 01_1454226511

И днес се очаква Перник да е блокиран заради хилядите гости на фестивала Сурва, като вчера градът посрещна гости от близо и далеч в първия ден на дефилетата. Всеобщо е мнението, че толкова много гости скоро не е имало.Безспорно хубавото време увеличи значително тези, които избраха Перник за съботна дестинация.

Иван Звездев говти на Сурва

Иван Звездев говти на Сурва 01_1454226276

Готвачът Иван Звездев ще готви днес за перничани традиционната сурвакарска кавърма, като кулинарната демонстрация ще бъде част от празничните прояви на Международния фестивал.

Хиляди хора посетиха Перник за Сурва

Хиляди хора посетиха Перник за Сурва 01_1454225910

Сурва е.

Източник: perniktoday.net

Подредиха кулинарна изложба за Сурва

Подредиха кулинарна изложба за Сурва 01_1454225600

Вкусна кулинарна изложба с ястия , характерни за нашия край, подредиха пенсионерските клубове от община Перник, като традиционната проява е част от съпътстващите изяви на 25-то издание на Международния фестивал на маскарадните игри „Сурва 2016“ . Вкусни блюда, погачи, баници, тутманици, зелници, сладки, кексове и сочни баклави, бяха изпълнили масите пред сградата на Общинския младежки дом.

Сурва започна с многообразието на костюми

Сурва започна с многообразието на костюми 01_1454224985

България цяла, сега вази гледа! Тази пъстра черга трябва да влезе в рекордите на Гинес с многообразието на костюми, причудливи същества, гонещи злото, чакащи доброто- с тези думи на водещата -актрисата Латинка Петрова, започнаха двудневните състезателни дефилета на групите от цяла България на Сурва.

Африканци са хитът на фестивала Сурва

Африканци са хитът на фестивала Сурва 01_1454146126

И африканците от Мали гонят зли духове, както и сурвакарите от Пернишко, като точно такъв ритуал представя групата Сундията Кейта от африканската държава, която е най-екзотичната на тазгодишния ХХV фестивал на маскарадните игри в Перник.

Ирина Бокова включи Сурва в списъка на Юнеско

Ирина Бокова включи Сурва в списъка на Юнеско 01_1454145412

Директорът на ЮНЕСКО Ирина Бокова връчи сертификата на организацията за включването на обичая Сурва в списъка на нематериалното световно наследство, като каза:

Заповядайте на Сурва в Перник

Заповядайте на Сурва в Перник 01_1454145016

Перник ви, чака! Сурвакарските дефилета днес и утре ще покажат красотата на обичая Сурва и на още много традиции и обичаи на гостите на фестивала, като Перник ви чака! Подарете се неповторимо изживяване, което да обърне представите ви за емоция и позитивност! Отнесете в дома си частица от емоцията на Сурва! Позволете на сурвакарите да изгонят злото около вас!

Снощи започна Сурва

Снощи започна Сурва 01_1454144622

Стотици перничани и гости на града станаха свидетели на уникално шоу, с което бе даден старт на юбилейният 25 Международен фестивал на маскарадните игри Сурва 2016!

Психичноболните у нас, които са опасни, са повече от 1200

Психичноболните у нас, които са опасни, са повече от 1200 01_1454141267

12-те центъра по психично здраве у нас (бившите психодиспансери) водят списъци на особено опасните душевноболни българи, като във всяка от листите им има поне по 100 записани пациенти, съобщи за „Труд“ националният консултант по психиатрия проф. Вихра Миланова.

Малко хора у нас сключват договор преди брак

Малко хора у нас сключват договор преди брак 01_1454139336

Малко над един процент от браковете в страната се сключват с договор. Това сочи статистиката на Агенцията по вписванията, която поддържа регистъра на съпружеските отношения. През 2015 г. 26 186 пъти е звучал Менделсон в страната, като само 313 млади семейства са подписали предбрачни договори, а други 522 са започнали съвместния си път със законов режим на разделност.

Вирусът Зика може да се предава и по полов път

Вирусът Зика може да се предава и по полов път 01_1454139086

Два случая на заразяване с вируса Зика показват, че е възможно той да се предава и по полов път, като в друг случай "вирусът е открит жив в сперма на мъж два месеца след появата на симптомите". Заради тези случаи "биологически е възможно вирусът да се предава и по полов път, но на този стадий научно е известно, че той се предава главно с ухапване на заразен комар". Според в.

Премахват дървета заради метрото в София

Премахват дървета заради метрото в София 01_1454138840

Във връзка с изграждането на метростанция номер 9 на трети метродиаметър, намираща се в близост до паметника на Свети Патриарх Евтимий в София, в събота и неделя ще бъдат премахнати 5 дървета, попадащи в южната част на бул. „Патриарх Евтимий“ в участъка от ул. „Граф Игнатиев“ до ул. „Хан Крум“. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Работещите в три социални агенции не са получили увеличение на заплатата

Работещите в три социални агенции не са получили увеличение на заплатата 01_1454138379

Работещите в три социални агенции не са получили обещаното увеличение на заплатите със средно 10 на сто от началото на годината, като с приемането на бюджета за 2016 г. социалното министерство получи средства, за да увеличи възнагражденията на работещите в подопечните си звена.

Може масово да повишат водата

Може масово да повишат водата 01_1454138097

ВиК дружествата масово искат да вдигнат тарифите си, като по-високите цени са заложени в бизнес плановете на дружествата, представени в Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР). Промените варират в широки граници, като "Софийска вода" е с предложено повишение над 20%. За бургазлии се готви скок от 14.5%, а в Ямбол може да се разминат с под 3% поскъпване.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.