iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Февруари 2016

Вяра Церовска ще плати данъците си на 6 март

Вяра Церовска ще плати данъците си на 6 март 02_1456742959

Кметът на община Перник Вяра Церовска ще даде началото на кампанията за плащане на местните данъци и такси, като в 9.00 часа на 01 март 2016 г (вторник) кметът ще плати своите задължения в Дирекция “Местни приходи и такси“ на ул.Райко Даскалов №4.

Концерт за Деня на самодееца

Концерт за Деня на самодееца 02_1456742715

"Цветна дъга" е мотото на пролетния концерт на творческите формации при Младежки дом – Мошино, посветен на Деня на любителското творчество. Концертът ще бъде на 1 март от 18.00ч. в театралния салон на Двореца на културата. На сцената ще пеят и танцуват самодейците от всички състави и младежки формации към дома. Традиционната изява ще зарадва и тази година родители, гости и граждани.

Убиецът на Мирослава е станал санитар в здравния център в затвора

Убиецът на Мирослава е станал санитар в здравния център в затвора  02_1456742524

Убиецът на Мирослава от Перник е станал санитар в здравния център в затвора в Бобов дол, като новината съобщава вестник „България днес”, позовавайки се на началника на затвора Александър Апостолов. "Молбата на Любенов е разгледана от специална комисия. Тя е преценила кой от желаещите е най-подходящ и е взела своето решение", лаконичен бе Апостолов.

Радомирски полицаи иззеха марихуана

Радомирски полицаи иззеха марихуана 02_1456742250

Радомирски полицаи иззеха пликове с марихуана, саморъчно направени цигари, електронна везна и мобилни телефони при проведена специализирана полицейска акция. Общото тегло на дрогата е около 20 грама.

Сурвакарите от с. Банище спечелиха едно от първите места на фестивал

Сурвакарите от с. Банище спечелиха едно от първите места на фестивал 02_1456742016

Сурвакарите от с. Банище спечелиха едно от първите места на провелият се в гр. Ямбол, „Кукерландия“ 2016 г., като с този си успех групата отново затвърди своята индентичност, автентичност отстояваики името на едно малко селце, което съхранява и пази традициите на своите предци.

Миналата година сурвакарите на с. Банище спечелиха и голямата награда на фестивала „Кукерландия“.

Вяра Церовска: Готви се пролетен вариант на Сурва

Вяра Церовска: Готви се пролетен вариант на Сурва 02_1456741282

Перник оцеля като град заради близостта си със София, каза кметът на миньорския град Вяра Церовска в предаването „Часът на кмета“. Тя обяви, че скоро е направено проучване за заетостта, от което става ясно, че в страната средното равнище на безработица е 9,9%, а в Перник е 6,9%. Но тази ниска цифра за Перник се дължи точно на близостта му със София.

Ветераните от ЦСКА победиха футболистите от Драгичево

Ветераните от ЦСКА победиха футболистите от Драгичево 02_1456740976

Благотворителна кауза доведе едни от най-големите легенди на ЦСКА на стадиона в пернишкото село Драгичево, като приятелският мач между червените ветерани и бивши футболисти на Спортист (Драгичево) наблюдаваха кметът на община Перник Вяра Церовска, областният управител Александър Александров и заместник-кметът Денислав Захариев.

Отмениха избора на Адриан Скримов за председател на Младежкото обединение на БСП в Перник

Отмениха избора на Адриан Скримов за председател на Младежкото обединение на БСП в Перник 02_1456740326

Изборът на Адриан Скримов за председател на Младежкото обединение в Перник е бил отменен от Контролната комисия на БСП след жалба на местната партийна централа в Перник. Това съобщават от Младежко обединение Перник.

Ученици организират шествие за 3 март

Ученици организират шествие за 3 март 02_1456740032

Ученици от ПМГ "Христо Смирненски" ще организират шествие на 3-ти март в Перник, като целта на шествието е да се почетат всички, жертвали се за България и да се каже "НЕ" на опита за промяна на историята ни.

Проверяват горивата и в Перник

Проверяват горивата и в Перник 02_1456739608

Има масови проверки на обекти, търгуващи с гориво, из цялата страна, съобщават от МВР. Те се провеждат под координацията на Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари в ГДБОП. Съвместните действия се осъществяват под надзора на прокуратурата.

Отново ще помагат на бедни абитуриенти в Перник

Отново ще помагат на бедни абитуриенти в Перник 02_1456731797

Благотворителната кауза “Ако си дал, не си живял напразно” стартира днес от 17 часа в зала “Атриум” на областната администрация в Перник, като събитието се провежда за втора поредна година и е под под патронажа на народния представител Ирена Соколова. Инициативата е на модна къща “Бюти ейнджълс” и се осъществява със съдействието на Областната администрация Перник.

Боян Радев даде интервю

Боян Радев даде интервю 02_1456731547

Един от най-великите спортисти в историята Боян Радев, който е перничанин, даде интервю дни след 74-ия си рожден ден. Двукратен олимпийски шампион по класическа борба от Игрите в Токио през 1964 г.

Гражданите на Перник ще получат мартеници

Гражданите на Перник ще получат мартеници 02_1456731023

На първи март по традиция Общинският младежки дом ще закичи с мартеници гражданите на Перник с пожелание за здраве и дълголетие, като точно в 10.30 ч. „Мартенски поздрав” към гражданите на Перник ще поднесе детско юношески фолклорен ансамбъл „Чудно оро” при ОбМД.

Починал е Ваньо Танов

Починал е Ваньо Танов 02_1456730312

Шефът на Агенция "Митници" Ваньо Танов е починал внезапно тази сутрин, като преди минути от Министерството на финансите потвърдиха за печалното събитие без да дадат подробности. По първоначална информация 58-годишния началник на митниците се е почувствал зле рано тази сутрин. По спешност е бил откаран в столична болница, но състоянието му рязко се е влошило и е починал в линейката.

Държавата плаща по 131 лв. за учебниците за 7 клас

Държавата плаща по 131 лв. за учебниците за 7 клас 02_1456729792

По 131 лв. за комплект учебници за седмокласник ще заплати държавата, като това става ясно от проект на постановление за осигуряване за безвъзмездно ползване на познавателни книжки, учебници и учебни комплекти, публикуван на сайта на МОН. По закон учениците от първи до седми клас получават безплатни учебници, които се заплащат от държавния бюджет.

Много хора си взеха болнични заради празниците

Много хора си взеха болнични заради празниците 02_1456729431

25 000 души си взеха болнични от понеделник до сряда, за да си осигурят цяла седмица почивни дни заедно с официалните празнични дни около 3 март, като най-честата диагноза, която фигурира в болничните листове, е грип, независимо че този сезон се разминахме лесно със заразата, а епидемията бе епизодична само в четири области. Личните лекари издават листове срещу 20 лева.

Ирански дини ще залеят българския пазар

Ирански дини ще залеят българския пазар 02_1456729198

Ирански дини по пет стотинки килото ще залеят българския пазар през лятото. В тънката цена ще влизат дори транспортните разходи, каза експертът Александър Йоцев, член на управителния съвет на Българската стопанска камара и изпълнителен директор на Съюза на търговците на храни в България.

Коруммпирани държавни служители ще трябва да връщат обезщетения

Коруммпирани държавни служители ще трябва да връщат обезщетения 02_1456726829

Служители на министерства и агенции, които са били осъдени за корупция, ще трябва да връщат всички пари, получени като обезщетение за напускане, като това е една в мерките на правителствената стратегия за борба с корупцията, която правителството е одобрило. Предстои МВР и правосъдното министерство да подготвят законодателни промени, които да задължат осъдените да връщат взетите пари.

Идеята за глоба при превишена скорост срещна отпор

Идеята за глоба при превишена скорост срещна отпор 02_1456726487

Идеята на парламентарното мнозинство да се дават 3 години затвор за движение по пътя със скорост, надхвърляща позволената с повече от 60 км/ч, среща силен отпор от страна на прокуратурата, Върховния касационен съд и Висшия адвокатски съвет. Тази поправка в Наказателния кодекс беше гласувана от парламента на първо четене миналата седмица. Мотиви няма.

Десетки хиляди българи получават обезщетения за безработица в чужбина

Десетки хиляди българи получават обезщетения за безработица в чужбина 02_1456726085

На фона на дебата в Европа за ограничаване на социалните помощи за чужденците, десетки хиляди българи получават обезщетения за безработица и детски надбавки в страните от ЕС, като това показват данни, предоставени от няколко европейски държави.

Мамят ни с оферти за бързи кредити

Мамят ни с оферти за бързи кредити 02_1456725452

Големият брой хора, които се нуждаят от бърз заем, за да закърпят семейния бюджет за месеца, даде нова арена за изяви на нагли измамници в София, като те заливат столицата с обяви за изгодни кредити. Офертите се слагат както на автобусни спирки на възлови места, така и в интернет. Това разказаха ужилени граждани.

За хубава кожа дишайте правилно

За хубава кожа дишайте правилно 02_1456725220

Замисляли ли сте се, че дишате несъзнателно и че може би не ползвате пълния капацитет на белите си дробове? А замисляли ли сте се, че това "незнание" лишава тялото ви от много и то се научава да съществува на светната червена лампа - но докога?

Внасяме по 45 лв. на месец за втора пенсия

Внасяме по 45 лв. на месец за втора пенсия 02_1456724912

По 45 лв. средно на месец влизат в личните партиди на хората, които са осигурени за втора пенсия в частните универсални фондове, като това показват данните на Комисията за финансов надзор за дейността на пенсионните дружества през 2015 г.

Момче от Перник се нуждае от финансова помощ

Момче от Перник се нуждае от финансова помощ 02_1456672529

10-годишният Петър Димитров от гр. Перник, участник в радиоиграта "Деца четат поезия в ефира на БНР“ по "Хоризонт", се нуждае от финансова помощ за лечение и рехабилитация, като детето е родено със спина бифида /вродена аномалия в развитието на гръбначния стълб/ и има редица съпътстващи сериозни заболявания. Лекарите дават надежда за подобрение и прохождане!

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.