iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Април 2016

Боядисването на яйца на Великден не е окултна практика

Боядисването на яйца на Великден не е окултна практика 04_1462029251

Боядисването на яйца на Великден не е окултна практика, а част от символиките на църквата, каза отец Силвестър от сливенския храм „Света София”.

Роумингът вече ще се плаща като малка горница към националната тарифа

Роумингът вече ще се плаща като малка горница към националната тарифа 04_1462028772

От тази събота, 30 април, влизат в сила новите цени за роуминга в Европейския съюз, като за разлика от досегашния режим, който предвиждаше твърда такса, според новия роумингът ще се плаща като малка горница към националната тарифа.

Евтиното, особено преработеното месо вреди на здравето на хората с по-малки материални възможности

Евтиното, особено преработеното месо вреди на здравето на хората с по-малки материални възможности 04_1462028562

Консумацията на евтино червено месо, обработено и наблъскано с различни хранителни добавки, има пряко влияние върху продължителността на живота. Това откриха учени от шотландския град Глазгоу.

Чудотворна икона идва в София

Чудотворна икона идва в София 04_1462000262

От 11:30 ч. в "Свети Александър Невски" ще бъде посрещната иконата "Света Богородица - Всецарица". Това съобщи отделът "Връзки с обществеността" при Светия синод на БПЦ.

Иконата е осветена в Светогорския манастир Ватопед, където се съхранява оригиналният й чудотворен образ. Чудотворната Светогорска икона помага на онкологично заболели хора, идващи при нея с вяра.

Засилват мерките за сигурност на гражданите в църквите

Засилват мерките за сигурност на гражданите в църквите 04_1461999688

Хиляди вярващи ще изпълнят храмовете в страната за Великден, като те ще запалят свещ и там ще посрещнат възкресение Христово.

Молим се най-вече за здраве

Молим се най-вече за здраве

"Каквото е било, пак ще бъде, и каквото се е правило, пак ще се прави - няма нищо ново под слънцето" - Книга на Еклесиаст /Проповедника/.

Днес е Велика Събота

Днес е Велика Събота 04_1461998932

Богослужението на Велика Събота е посветено на възпоменанието пребиваване на Иисус Христос „в гроба с плътта, в ада с душата като Бог, в Рая с разбойника и на Престола заедно с Отца и Духа" и Възкресението на Спасителя от гроба, като на Утренята на Велика Събота, т.е.

36-годишен сръбски гражданин, постоянно пребиваващ в България е привлечен като обвиняем за кражба на мобилен компютър от автоборса

36-годишен сръбски гражданин, постоянно пребиваващ в България е привлечен като обвиняем за кражба на мобилен компютър от автоборса 04_1461998440

Деянието е извършено през месец март тази година, в с. Драгичево. На криминално проявения и познат с кражба Д.Й. е наложена мярка за неотклонение „подписка”.

Рецидивист от гр. Драгоман ще отговаря за присвояване на голяма сума пари

Рецидивист от гр. Драгоман ще отговаря за присвояване на голяма сума пари 04_1461998257

През юли миналата година, от Дирекция „Социално подпомагане” - Брезник била отпусканата сума от 2332 лева за протезиране на горен крайник на 4 годишно момиче. Детето пострадало в кравеферма в гр. Брезник през миналата година и парите били отпуснати месец юли за възстановяване на ръката. Непълнолетното момиче, майка му и 52-годишният М.П. от гр.

Съдят Ю.А.М. за грабеж

Съдят Ю.А.М. за грабеж 04_1461997973

Окръжна прокуратура – Перник внесе в съда обвинителен акт срещу Ю.А.М. (на 32 години) за извършено от него престъпление – грабеж в условията на опасен рецидив (чл. 199, ал. 1, т. 4, вр. чл. 198, ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1, б. „а“ и б. „б“ от НК).

Съдят Ю.А.М. за грабеж

Съдят Ю.А.М. за грабеж 04_1461997968

Окръжна прокуратура – Перник внесе в съда обвинителен акт срещу Ю.А.М. (на 32 години) за извършено от него престъпление – грабеж в условията на опасен рецидив (чл. 199, ал. 1, т. 4, вр. чл. 198, ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1, б. „а“ и б. „б“ от НК).

Криминално проявения Т.Б./23 г./ от областния град е привлечен като обвиняем за кражба на златни накити

Криминално проявения Т.Б./23 г./ от областния град е привлечен като обвиняем за кражба на златни накити 04_1461995718

В периода от 04 до 07 март тази година, младежът проникнал в жилището на перничанка и откраднал златна гривна и златен синджир на стойност над 250 лева. Познат е с кражба и грабеж. Наложена му е мярка за неотклонение „подписка” и материалите ще бъдат предадени на Районната прокуратура в Перник.

28-годишният Л.Р. от гр. София ще отговаря за опит за кражба на цигари

28-годишният Л.Р. от гр. София ще отговаря за опит за кражба на цигари 04_1461995097

На 23 април тази година, мъжът разбил магазин за кафе и тютюневи изделия на ул. „Ю. Гагарин” и се опитал да открадне около 13 кутии цигари, когато бил задържан от служители на частна охранителна фирма, пазеща обекта. Наложена му е мярка за неотклонение „подписка” и работата продължава. Мъжът е криминално проявен, познат с кражба.

На 19 април тази година бил подаден сигнал за нарушаване на нощната тишина в пернишкия кв. „Караманица”

На 19 април тази година бил подаден сигнал за нарушаване на нощната тишина в пернишкия кв. „Караманица” 04_1461994809

Пристигналите на място полицаи предупредили 29-годишният И.К. да спре музиката. Мъжът се държал грубо и арогантно с органите на реда, като се заканвал и обиждал. Познат е с кражби, хулиганство и живеене на семейни начала с непълнолетно момиче. Привлечен е като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка.

Полицията: По празниците има джебчии

Полицията: По празниците има джебчии 04_1461994648

Джебчиите използват навалицата около пазарите и православните храмове в дните на големите християнски празници. Това за пореден път напомнят от пернишката полиция. Джебчиите се сливат с тълпата и възползвайки се от празничната приповдигнатост, пребъркват джобове и чанти.

ЖГЕРБ-Перник зарадваха деца за Великден

ЖГЕРБ-Перник зарадваха деца за Великден 04_1461994471

ЖГЕРБ-Перник за пореден път зарадваха децата и младежите от Центъра за настаняване от семеен тип в кв. Драгановец, като инициативата на дамите е свързана предстоящия християнски празник Великден. На Велики четвъртък дамите занесоха на настанените в институцията деца и младежи боядисани яйца, козунаци, месо, лакомства и много подаръци.

Хората посещават храма в Брезник за Великден

Хората посещават храма в Брезник за Великден 04_1461994261

За най-големия християнски празник хиляди миряни посещават средновековният храм „Света Петка“ в Брезник, който пази мощите на Св. Петка, като поклонниците отиват с идеята да се излекуват със силна вяра, търсейки помощта и силата на светицата.

Брезнишкият храм пази стари църковни книги-реликви, по чиито страници има изрисувани икони на Св. Петка и Св. Димитър.

Кирил Леонов: Вярата трябва да ни събира

Кирил Леонов: Вярата трябва да ни събира 04_1461993997

Вярата трябва да ни събира, не да ни разделя, каза лидерът на БСП Перник Кирил Леонов часове преди Великден в поздрава си към перничани.

Ансамбъл „Българе“ изнесе спектакъл

Ансамбъл „Българе“ изнесе спектакъл 04_1461945738

Невероятно шоу пред пернишката публика изнесе Национален фолклорен ансамбъл „Българе“, като вълшебният спектакъл „Последната нощ на Апостола“ в Перник се осъществи под патронажа на кмета на Община Перник д-р Вяра Церовска и със съдействието наместната структура на ПП ГЕРБ в Перник. Представлението е посветено на 140-годишнината от Априлското въстание.

Рецидивист от гр. Драгоман ще отговаря за присвояване на голяма сума пари

Рецидивист от гр. Драгоман ще отговаря за присвояване на голяма сума пари 04_1461851791

През юли миналата година, от Дирекция „Социално подпомагане” - Брезник била отпусканата сума от 2332 лева за протезиране на горен крайник на 4 годишно момиче. Детето пострадало в кравеферма в гр. Брезник през миналата година и парите били отпуснати месец юли за възстановяване на ръката. Непълнолетното момиче, майка му и 52-годишният М.П. от гр.

На 19 април тази година бил подаден сигнал за нарушаване на нощната тишина в пернишкия кв. „Караманица”

На 19 април тази година бил подаден сигнал за нарушаване на нощната тишина в пернишкия кв. „Караманица” 04_1461851589

Пристигналите на място полицаи предупредили 29-годишният И.К. да спре музиката. Мъжът се държал грубо и арогантно с органите на реда, като се заканвал и обиждал. Познат е с кражби, хулиганство и живеене на семейни начала с непълнолетно момиче. Привлечен е като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение подписка.

Децата на Перник изрисуваха яйца днес

Децата на Перник изрисуваха яйца днес 04_1461851407

Най-шарените и най-хубавите великденски яйца изрисуваха днес децата на Перник, като с много настроение и въображение бяха нарисувани истински шедьоври, които украсиха пространството пред Двореца на културата. 21 отбори от всички пернишки училища се включиха в надпреварата на конкурса „Великденско яйце”, който бе под патронажа на кмета Вяра Церовска.

Александър Александров откри първото за годината заседание на Областния съвет за развитие на област Перник

Александър Александров откри първото за годината заседание на Областния съвет за развитие на област Перник 04_1461851084

В качеството си на председател д- р Александър Александров откри първото за годината заседание на Областния съвет за развитие на област Перник, като то се състоя в малкия салон на ОК “Двореца на културата”. На него бяха представени Годишните доклади за изпълнението на Общинските планове за развитие за 2015 г., както и инвестиционната програма на общините за 2016 г.

Зарадваха младежите от защитеното жилище в Перник

Зарадваха младежите от защитеното жилище в Перник  04_1461850709

Областната структура на ПП ГЕРБ-Старейшини в Перник зарадва младежите от защитеното жилище в Перник с козунаци, боядисани яйца и агнешко месо, като повод за благотворителната акция е един от най-големите християнски празници Възкресение Христово.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.