iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Юли 2016

Перник отново е на челна позиция

Перник отново е на челна позиция 07_1469989716

Завърши успешно състезанието по парапланеризъм в дисциплината "Целно кацане" Бургас 2016г. В индивидуалното класиране първи е Цветан Цолов от Вертикал дименшън, втори е Методи Методиев от отбора на Перник, трети съм аз Бисер Андонов - отбор Перник и четвърти Димитър Ралев - отбор Перник. При жените на първо място е Римантик Цолова, на второ Лидия Джерманова и на трето Николина Вълканова.

Поискаха помощ от общината за малък шахматист

Поискаха помощ от общината за малък шахматист 07_1469962201

Председателят на шахматен клуб „Юри Бендерев” в Перник Първан Аспарухов поиска финансова подкрепа от общината, за да може 9- годишен шампион на страната и вицесветовен шампион да участва в предстоящото европейско първенство по шах за деца и юноши.

Направиха хотел за домашни любимци в Мещица

Направиха хотел за домашни любимци в Мещица 07_1469961292

Двама ветеринарни лекари и един зооинженер отвориха хотел за домашни любимци в пернишкото село Мещица, като начинанието им започва с кошмар – първата сграда, построена за кучешки хотел била срината от земетресението през 2012 година, но това не отказва семейството. Те закупили друг терен и построили нов хотел, съобщава ТВ Кракра.

Ремонти спират топлата вода в Перник от утре

Ремонти спират топлата вода в Перник от утре 07_1469960906

Спират топлата вода в Перник от 1 август, като в продължение на три седмици до 20 август от чешмите и душовете на 20-те хиляди абонати на местната Топлофикация ще тече само студена вода. Това временно прекратяване на топлоподаването се налага заради неотложни ремонтни дейности на съоръженията в ТЕЦ-а и топлопреносната мрежа.

Луиза Григорова се оправяла сама от малка

Луиза Григорова се оправяла сама от малка 07_1469960352

„На 15 години започнах да се оправям сама. Живях като в „Сървайвър”. Това сподели неочаквано Луиза Григорова. Певицата направи откровено признание по повод на умението си да оцелява, но мъжката аудитория не прие думите й по този начин, пише столичен ежедневник.

Отново оцениха Здравка Евтимова в САЩ

Отново оцениха Здравка Евтимова в САЩ 07_1469949745

Разказът на Здравка Евтимова, „Pay Me”(„Плати ми“) бе публикуван в антологията за американски къси разкази „Articulated Fiction“, излязла на 8 юни 2016 г. в САЩ, изд. „Tayen Lane Publishing“, като на 27 юли 2016 г. бе поместен като препоръчително четиво в брой 29/2016 г. на престижното литературното списание „Electric Literature“, излизащо в Ню Йорк, САЩ.

Автобусните спирки в Перник ще бъдат отдадени на концесия

Автобусните спирки в Перник ще бъдат отдадени на концесия 07_1469949422

Отдават на концесия всички 25 автобусни спирки в посока Перник-Изток и обратно, като за да стартира процедурата се чака задължителното решение на Общинския съвет на 4 август 2016 г., за когато е насрочена редовна сесия на местния законодателен орган. Предварителните прогнози са, че то ще бъде положително.

Вече има 53 случая на Зика във Великобритания

Вече има 53 случая на Зика във Великобритания 07_1469948655

53 случая на заразяване с вируса Зика, който може да предизвика при бременни жени различни отклонения в развитието на плода, са открити от началото на годината във Великобритания, като това съобщава британският вестник „Дейли Мирър“.

„Всеки един от тези случаи е касаел хора, които са се завърнали на Острова от чужбина“, посочва изданието.

Какви упражнения да правим, за да отслабнем

Какви упражнения да правим, за да отслабнем 07_1469948261

Купища мнения и съвети са изписани по темата за отслабването и здравословното тегло, като въпреки това, хората продължават системно да преяждат, съответно – да напълняват и не на последно место – да не спортуват редовно. Катастрофалните последици от това, също са известни на всички. Все пак, едно малко напомняне, ако не друго, поне ще ви побутне в правилната посока.

Печалбата на банките у нас се повишава

Печалбата на банките у нас се повишава 07_1469948055

През юни, в разгара на проверката на качеството на активите и стрес тестовете, печалбата на банките в България се повишава с 328,8% на месечна и 381,2% на годишна база до 271,41 млн. лв. Това показват изчисления. През май 2016 г. банките спечелиха 63,3 млн. лв., а през юни 2015 г. - 56,4 млн. лв. Месечната печалба, която на практика скача над 4 пъти, е рекордна за банковата система.

Ким Кардашиян отслабна с 32 кг благодарение на диета

Ким Кардашиян отслабна с 32 кг благодарение на диета 07_1469947814

Ким Кардашиян се сбогува с впечатляващите 32 килограма и то в рамките на седем месеца, като тя отслабна драстично след раждането на сина си.

Обявиха жълт код за високи температури в цялата страна

Обявиха жълт код за високи температури в цялата страна 07_1469947385

Жълт код за високи температури е обявен в цялата страна, като това сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН).

Ще искат книжка и за управление на дроновете

Ще искат книжка и за управление на дроновете 07_1469947139

Дрон над 1 кг ще може да се управлява само след курс и с книжка, предвиждат готвени правила за безмоторни летателни средства.

Дронове пътни полицаи проследяват от въздуха как някой нахалник засича друг на магистралата, проследяват го и снимат номера на колата.

Хазната у нас е на плюс

Хазната у нас е на плюс 07_1469946712

Хазната е на плюс с 3 млрд. лв. за юни. Това отчете финансовото министерство. Това е най-значителното превишение на приходите над разходите по КФП за първото полугодие на годината от 2008 г. до сега.

Кинг Конг се завръща

Кинг Конг се завръща 07_1469946361

Един от най-огромните във всяко едно отношение филми вече се настани в колективното въображение на масовата публика, като става дума за монументалния монстър хит в проект Kong: Skull Island, който връща легендарното чудовище Кинг Конг в просторите на голямото кино.

Ментета на мурсалския чай заливат цялата страна

Ментета на мурсалския чай заливат цялата страна 07_1469946154

Ментета на известния като родопско чудо мурсалски чай заливат цялата страна, като двойниците на природната виагра нямат нейните сили и дори се внасят от чужбина. Това разкри пред „Зодиак“ производителят с над 20-годишен опит в култивирането на изключителното растение Любен Ушев.

Организират концерт в памет на Принс

Организират концерт в памет на Принс 07_1469945619

На стадиона в Минеаполис, родният град на Принс, ще се състои концерт в памет на известния изпълнител, като продажбите на билетите ще започнат от следващия месец, а имената на участниците ще станат известни много скоро.

Показаха на деца какво е да си зъболекар в Перник

Показаха на деца какво е да си зъболекар в Перник 07_1469863425

Какво е да бъдеш зъболекар разбраха децата от Център за кариерно ориентиране – гр. Перник, като в ЕО Дент гостуваха група деца от Център за кариерно ориентиране – гр. Перник. Целта на тяхното посещение бе да се запознаят с професията на денталния лекар.

Деца се веселиха в Центъра за отдих на открито в кметство „Изток"

Деца се веселиха в Центъра за отдих на открито в кметство „Изток" 07_1469863202

Весело детско парти имаше на Центъра за отдих на открито в кметство „Изток", като купонът много зарадва децата, които не спряха да танцуват, да пеят и да рисуват заедно с Бонбончо, Никол и Кристине от Хип-Хоп формация „DA Clique".

Елена Любенова от Перник е сред най-добрите момичета по уличен фитнес

Елена Любенова от Перник е сред най-добрите момичета по уличен фитнес 07_1469862898

Красивата Елена Любенова е сред най-добрите момичета по уличен фитнес, като казва: “Стрийт уъркаут се тренира главно на улицата, на лостове, както и в зала. Няма треньори. Всички тренировки се правят като гледаме в интернет или се тренираме заедно. Правим веднъж месечно състезания. Те се организират от хората, които тренират”.

Адвокатка от Радомир се пита дали има нужда от прокуратура в Радомир

Адвокатка от Радомир се пита дали има нужда от прокуратура в Радомир 07_1469862612

Десетки преписки в Районна прокуратура – Радомир събират прах с години, с десетилетия са потулвани неприключени прокурорски преписки. Това разкрите направи адв. Благойка Божкова в сигнал до в. „Вяра”.

Световният вицешампион от Будапеща си купи жилище в Перник

Световният вицешампион от Будапеща си купи жилище в Перник 07_1469862284

Световният вицешампион от Будапеща, който е носител на златния пояс „Дан Колов“ за миналата година Владимир Дубов си закупи дом в Перник.

Наскоро Дубов, заедно със съпругата му Дина и кръстения на него 2-годишен син се преместиха в България и си купи именно в нашия град жилище.

Владимир Дубов и Елис Гури ще защитават родния трибагреник в борбата на предстоящата олимпиада.

Ще възстановяват водната кула в Перник

Ще възстановяват водната кула в Перник 07_1469862027

Намерението на общината Водната кула да превърне съоръжението в туристическа и културна забележителност, превръщайки я в място за изложби и клуб на културните дейци в града. Водната кула не се използва по предназначение. Тя е изоставена и занемарена. От сградата падат стъкла и мазилки, а теренът около нея е обрасъл с храсти и е неподдържан.

Закриват гимназията "Юрий Гагарин" в Перник

Закриват гимназията "Юрий Гагарин" в Перник 07_1469861809

Със заповед на министър Меглена Кунева се закрива Професионалната техническа гимназия "Юрий Гагарин" в Перник, като заповедта е издадена на база направено предложение от РИО.Образцовият някога техникум, а в по- ново време Професионална техническа гимназия отива в историята.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.