iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


БОГОЯВЛЕНИЕ...ЙОРДАНОВДЕН

БОГОЯВЛЕНИЕ...ЙОРДАНОВДЕН

Един от най светлите и хубави празници за Християнския народ и България е БОГОЯВЛЕНИЕ.Според преданията в нощта преди Йордановден небето се отваря и всеки който си пожелае нещо...то непременно се сбъдва.Аз си пожелах много неща ,...ЗДРАВЕ,ЩАСТИЕ,УСПЕХИ не само за мен, а за всички хора.Пожелах си никога повече никой да не изживява ужаса от 22 май 2012..пожелах си да бъдем по добри към ближния,да бъдем по състрадателни,да не отминаваме чуждата болка.Пожелах си Началото на света, да бъде епоха на по добрите и по осъзнати към доброто хора.Пожелах си и вярвам че ще го получа.Вярвам защото в светото писание е записано:Искайте и ще ВИ бъде дадено,Чукайте и ще Ви бъде отворено!

Не съм от най компетентните и знаещите ,но никъде не си спомням да е записано ОТКУПЕТЕ СИ КРЪСТА на БОГОЯВЛЕНИЕ???Никъде не съм срещнала УКАЗАНИЕ ЗА ТЪРГ В ЦЪРКВАТА???Или има нови правила от по новото време,които аз самата съм пропуснала да запомня!? Днес присъствах на един подобен ТЪРГ В ХРАМА! КРЪСТА БЕ ОТКУПЕН!!!ЦИНИЗЪМ!

Матей 21:12 И Исус влезе в Божия храм, и изпъди всички, които продаваха и купуваха в храма, и прекатури масите на среброменителите, и столовете на ония, които продаваха гълъбите, и каза им: Марк 11:15 И дойдоха в Ерусалим; Исус като влезе в храма, почна да изпъжда ония, които продаваха, и ония, които купуваха в храма, и прекатури масите на среброменителите и столовете на ония, които продаваха гълъбите. Йоан 2:15 и направи бич от върви и изпъди всички тях от храма, както и овцете и воловете; изсипа парите на среброменителите, и прекатури трапезите им; Матей 21:13 Писано е: "Домът ми ще се нарече молитвен дом" а вие го правите разбойнически вертеп. Марк 11:17 И поучаваше, казвайки им: Не е ли писано, "Домът Ми ще се нарече молитвен дом за всичките народи"? а вие го направихте "разбойнически вертеп". Лука 19:46 Писано е:
"И домът Ми ще бъде молитвен дом": а вие го направихте "разбойнически вертеп".
Няма да споменавам името на СПЕЧЕЛИЛАТА ТЪРГА...това ще излезе като ТОП НОВИНА в регионалните средства за информация и задължително на страницата на една партия във ФЕЙСБУК!

Въпросът ми е друг, КАКВА Е СИМВОЛИКАТА НА ДНЕШНИЯ ТЪРГ,:ИМАШ ПАРИ КУПУВАШ ,КАКВОТО СИ ПОЖЕЛАЕШ....ДОРИ И СДЕЛКА С БОГ???Що за показност беше днешното шоу в ЦЪРКВАТА???УРОК по МОТИВАЦИЯ или ДЕМОНСТРАЦИЯ на ВЪЗМОЖНОСТИ и ВЛАСТ???Едва ли някой ще се ангажира да ми отговори,едва ли и писмото ми ще бъде публикувано ...но аз все пак се
пробвам:)

Църквата ли е мястото където да показваме КОЙ КОЛКО ПАРИ ИМА???

Практиката е че в населено място където няма естествен водоизточник,освещаването на водата става във съдове в двора на църквата....а КРЪСТА СЕ НАРИЧА ЗА ВСИЧКИ ЖИТЕЛИ В РЕГИОНА!НЕ СЕ КУПУВА КРЪСТ,КОЙТО НЕ СЕ ПРОДАВА!!! Но РАДОМИР има естествен Водоизточник...БУЧАЛОТО може да се използва за ОСВЕЩАВАНЕ на Водата за ЦЕЛИЯТ ГРАД! Интересно ми е как хората когато се ОБЛЕКАТ във ВЛАСТ,в един момент звездоманията ги удря и без мисъл и разсмисъл тръгват да демонстрират СИЛА,МОЩ и НЕДОСЕГАЕМОСТ:) Смешно и жалко!

Най Тежкия грях е ГОРДОСТТА!!! Най Долното чувство е ВИСОКОМЕРИЕТО!!!

ЦЪРКВАТА не е БОРСА,ТЪРЖИЩЕ ИЛИ МОЛ ....ЗА ДА КУПУВАШ!!! ВЯРА,ЗДРАВЕ И СЪВЕСТ НЕ СЕ КУПУВАТ С ПАРИ!!!

С ПАРИ СЕ КУПУВА ВЛАСТ,КОЛИ,ЖЕНИ ...но НЕ И В ХРАМА! ХРАМА Е ЗА ВСИЧКИ,Пред БОГ ВСИЧКИ СМЕ РАВНИ!!! Нима НИЕ КОИТО НЯМАХМЕ ПАРИ ДА УЧАСТВАМЕ В ТЪРГА....НЕ НИ СЕ ПОЛАГА ЗДРАВЕ???
НЕ ГОСПОДА ВЛАСТИМАЩИ....ВАШИТЕ ПРАВОМОЩИЯ СА ДО ПОРТИТЕ НА ХРАМА!

На всички които носят името ЙОРДАН,ЙОРДАНКА ...ЖЕЛАЯ ЗДРАВЕ,ЩАСТИЕ И УСПЕХИ!!! 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.