iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


DA Clique с ново видео “Crazy In Love”

DA Clique с ново видео “Crazy In Love”

Денис Илиев, ръководителя на групата сподели пред нас как се е зародила идеята за всички тяхни видео дейности.
“Идеята да споделяме наши трудове под формата на видеоклипове в интернет се зароди още в самото начало на дейността ни. Проблемът тогава беше, че нямахме точна представа как става. Когато решихме да снимаме първия си клип с цел да го споделим в youtube, беше много забавно – снимахме го сами около 2-3 часа, а после го монтирахме около ден и половина. Така накрая получихме клип с продължителност минута и петнадесет секунди. След споделянето, клипът стигна до изумителните за нас около 300 човека за три-четири дни, което ни направи безкрайно щастливи тогава. Безкрайно амбицирани от огромния успех, който постигнахме, продължихме да мислим в тази насока и занапред. Разбира се, трябваше да променим някои неща и за следващите няколко клипа, решихме да се доверим на професионалист зад камерата. Въпреки че още бяхме доста куци откъм концепция (и откъм хореография, може би) , резултатът от качественото заснемане и монтиране беше на лице. Хората започнаха да пускат по някой мотивиращ и позитивен коментар във фейсбук и след като имахме view rate от около 600-700 човека, не искахме да спираме. Започнахме да обръщаме повече внимание на историята в клиповете ни. Искахме видеата ни да разказват нещо, дори и да е елементарна случка. С течение на времето определено се развихме в тази насока, като този извод може да направи всеки който гледа първото ни видео и след това последното. От време на време пускахме и някой клип без особена концепция или живо изпълнение просто ей така, да разчупим малко обстановката. В момента сме в период, в който пускаме ново видео през средно 3 седмици и идеята ни е да продължим така още дълго.

Ставайки дума за последното видео, при него нещата са доста различни. Като цяло последните няколко проекта с моя концепция, които пуснахме са много значими за мен самия и представят отделни периоди от живота ми чисто емоционално. Не ставаше въпрос просто за история в клипа. Всичко беше тип “по истински случай”. Crazy in love не е изключение. Пускайки проект на подобна песен, се отклонихме драстично от понятието “хип-хоп”, което винаги стои пред формация „DA Clique”. Някои хора нямат против подобни неща, а други имат. Разбирам и едните и другите, но за мен това е без значение. Аз танцувам най-напред защото танцът ми доставя удоволствие и никога не бих се ограничил да не творя на някоя песен, само защото не е хип-хоп. Най-важното е да ми харесва и още повече да значи нещо за мен. Мисля, че когато тръгваш да споделяш труда си в интернет, на сцена, или където и да е, най-напред трябва да приемеш факта, че не на всички ще им хареса. Това е съвсем нормално, защото именно различните мнения и виждания водят до прогрес и разнообразие. Така или иначе, след като пуснахме видеото снощи, получихме десетки отзиви от хора, които са били много разчувствани след видяното. Още тогава си казахме, че сме изпълнили задачата си. От там нататък няма значение дали клипът ще събере 1000, 5000 или 100000 гледания. Ако сме успяли да повлияем емоционално на поне един човек – това е постижение от съвсем друга величина. Защото да изгледаш някое видео и накрая да си кашеж “супер, много яко” е едно на ръка, а съвсем друго е когато това видео значи нещо за теб самия и пресъздава собствените ти чувства.

Понеже не искаме да ставаме твърде емоционални и задълбочени, със следващите ни няколко проекта отново ще сменим драстично стила и настроението, а през новата година сме замислили и няколко чисти хип-хоп клипа, просто за да се знае с какво реално се занимаваме. Надяваме се заетостта ни откъм участия, концерти, както и в живота извън танците (всички все още сме ученици. Едни – в училище, други – в университет) да не се отрази на интернет активността ни за в бъдеще и ще направим всичко възможно през 2015-та година да споделим поне 12 клипа”.

See video

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.