iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Как работи една система за непрекъснато подаване на мастило(СНПМ)

[kak-raboti-edna-sistema-za-neprekusnato-podavane-na-mastilo-snpm]

Системите за непрекъснато подаване на мастило са един най-използваните консумативи за мастилено-струйни принтери и мултифункционални устройства днес. Ако наистина принтирате много и не желаете постоянно да заменяте старите касети с мастила с нови, то система за непрекъснато подаване на мастило(СНПМ) и презареждащи се касети са перфектните консумативи за вас. С тези съвместими консумативи за мастилено-струйни принтери и мултифункционални устройства ще намалите значително разходите си за печат до 30 пъти! Нека обаче се върнем на днешната тема. В следващите редове ще обясним как работи една система за непрекъснато подаване на мастило(СНПМ).
Нека разгледаме първо от какво се състоят системите за непрекъснато подаване на мастило. Всяка една система има специални резервоари с мастило, които са свързани с пластмасови тръбички към големи резервоари с мастила, които се намират извън принтера. Всяка система е свързана с печатащата глава на принтера. Когато принтера работи, печатащата глава е в постоянно движение, като по-този начин разпръсква мастило. Ролята на всяка една система за подаване на мастило е да захранва печатащата глава непрекъснато с мастило. По-този начин касетите не остава сухи и не е необходима тяхната смяна. Това, което е нужно да направите е да напълните външните резервоари с мастила, когато те се изчерпат. По-принцип зареждането с мастило може да стане, когато е останало не по-малко от 20 % в резервоарите. По-този начин няма да ви се налага да спирате процеса на печат. Външните резервоари са много важна част от всяка СНПМ. Те се поставят извън принтера, но близо до него. Всяка една система може да съдържа различен брой външни резервоари- 4,5,6 или 8. Те са отделени един от друг и са пълни с различни по цвят мастила. Както казахме, към резервоарите са прикрепени тръби, които доставят мастилата на принтера. Когато купувате СНПМ, резервоарите би трябвало да са пълни с мастило (около 100 мл.). Когато се изчерпа мастилото в тях вие просто трябва да добавите ново. Външните резервоари на повечето системи са прозрачни, като по-този начин лесно може да следите количеството мастило в тях. Не е нужно обаче да се безпокоите, защото резервоарите съдържат количество мастило равно на около 15 оригинални касети с мастила. За да бъдат напълно съвместими с всички принтери, някои системи съдържат ресетващ се чип. Това е така, защото някои принтери имат касети с мастило с прикрепен чип. Този чип записва нивото на мастило в касетите. По-този начин като се изпразни касетата, чипа прави така, че тя да не може да се използва повторно. Тук идва ролята на ресетващия чип при системите за непрекъснато подаване на мастило. Той спомага за нулирането на системата и дава възможност за зареждане на касетите с мастило.
Днес представихме процеса на работа на една система за непрекъснато подаване на мастило(СНПМ). Това е един от най-използваните консумативи за мастилено-струйни принтери и мултифункционални устройства и има защо! Системите за непрекъснато подаване на мастило допринасят за значителни икономии на разходите за консумативи. При тях качеството на печат е много добро, като максимално се доближава до новите касети. С използваните на системата не губите мастила, не губите време за почистване или за инсталиране на нови касети. Това, което правите е само да печатате! Презареждащи се касети и системите за непрекъснато подаване на мастило(СНПМ) са топ консумативите за мастилено-струйни принтери днес!

Снимки

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.