iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Дянков на визитация при паднало от 5-тия етаж дете

Новини за Перник от iPernik

На връщане от Църногорският манастир днес министърът на финансите Симеон Дянков се отби в пернишката болница и посети падналото от петия етаж в петък 5-годишно момиченце.

Вицепремиерът и зам. министърът на здравеопазването а Десислава Димитрова бяха поканени да се отбият в МБАЛ „Рахила Ангелова” от  изп. Директор д-р Вяра Церовска и от  областния управител на Перник Иво Петров. 

Дянков сам е пожелал да види пострадалото момиченце, вероятно заради сходната съдба, която преди време сполетя неговия син. 

5-годишната Ванеса от Батановци в петък падна от 5-тия етаж на жилищен блок в града.  Детето е докарано по спешност в болницата в Перник около 11 часа. Прието е и интубирано от д-р Витева, която и днес беше дежурна.

Момиченцето е кома, но в стабилно състояние. В болницата то беше прието с пукнат череп и хематом в лява мозъчна сфера. Спешно му беше направена операция. По неофициална информация майката оставила детето само за минтути, за да потърси бабата да остане при него. Малката била много палава и изглежда това е причина да полети от петия етаж.

Пред реанимацията  финансовият министър се е видял с майката. Като човек, който вече беше сполетян от такава съдба изразил съчувствие и надежда детето да се оправи.  

Дянков  е посетил и 19-годишния Орлин Митов, който падна от 20-метрова височина на пътен възел „Даскалово”.  Младежт също е в стабилно състояние и вероятно след около две седмици ще бъде изписан.

Сама е пожелала да види положението на злополучното детско отделение в пернишката болница и зам. здравната министърка Десислава Димитрова, след като за негостана дума още на манастира.  В екипа на министър Константинов тя отговаря за европроектите и се ангажира да помага за скорошен ремонт.

Снимки

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.