iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Женският баскетбол в Перник очаква помощ и от депутатите

Новини за Перник от iPernik

Женският баскетболен отбор на „Миньор” Перник  очаква съдействие за оцеляването си и от народните представители.  

Президентът на клуба Андрей Митов и треньорът на непобедемите пернишки момичета Валентин Петров посетиха депутатката  Ирена Соколова в приемния й ден.

За оцеляването на клуба до края на годината са нужни около 15 000 лв. Освен невзетите заплати за минали периоди и за последните два месеца, клубът има нужда и от средства за спортната си дейност.

Последно глътка въздух бяха дарените от президента на футболния „Миньор” Никифор Вангелов 3 000 лв, с които отборът беше на мач в неделя и би столичния клуб „София”.

С много фирми е разговаряно. Еднократно суми са предоставяли от АСФ, от ЦР База, редовно помагат на клуба от „Леми Трафо”. Община Перник също е давала своята лепта. Това обаче не решава проблемите.

Реалната опасност Перник да остане без женскси баскетбол не е отминала. Ако отборът е в лигата за издръжката му годишно са нужни около 300 000 лв. За „А”-група парите са три пъти по-малко, но и тях ги няма.

Освен депутатите, да помагат са ангажирани и областният управител и заместниците му.

Последно се разчита на разговори с гръцките собственици на „Стомана Индъстри”, които вероятно ще станат в Атина.  От местния бизнес са обещавали подкрепа  за след Нова година, но от ръководството на клуба разчитат на трайно решение.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.