iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Лекарите протестират: Да се закрие здравната каса

Новини за Перник от iPernik

Протест пред Прламента организира днес на обяд Българският лекарски съюз. Вчера лекарите стигнаха до крайното предложение да се закрие Националната здравноосигурителна каса заради липса на прозрачност при разпределянето на средствата.

Този път медиците  протестират не заради недостиг на пари, а заради начинът им на разпределяне - тайно, скрито и несправедливо.

По думите на председателя  на БЛС д-р Цветан Райчинов НЗОК е единствената безконтролна институция в страната. Никой и по никакъв начин не контролира касата и неясно как  - може би на приятелски, шуробаджанашки принцип разпределя публичните средства. Той настоява прокуратурата и да провери 5-6 години назад какво точно се е случвало.

Здравният министър също е наясно с избирателното финансиране, но не смята, че е по силите му да реши този проблем.

Лекарите предлагат 15-на чиновника от финансовото министерство да поемат работата на касата . Те протестират и срещу практиката  цените и обемите на медицинската помощ да се определят от правителството.

В лекарския протест утре ще участват медици от цяла България, с изключение на Кърджали и Варна. Нищо, че здравният министър обясни, че повечето от исканията на лекарите намират вече своето решение.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.