iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Обвиниха пернишкия прокурор в изнудване /обзор/

Зрелищни арести на заместник-окръжния прокурор Бисер Михайлов и брат му Васил съ


Зрелищни арести на заместник-окръжния прокурор Бисер Михайлов и брат му Васил събудиха Перник.

 

Служители на ДАНС и МВР измъкнаха двамата от леглото и ги изведоха на улицата само долно бельо. От вътрешното министерство обявиха,у че арестите са за лихварство и рекет.

 

Разпитани са свидетели и е установено, че заместник-окръжният прокурор на Окръжна прокуратура в Перник Бисер Михайлов е отпуснал кредит на български гражданин от 30 000 лв. и е получавал лихва от 3700 лв. на месец. Прокурорът е отправял заплахи спрямо свидетели и семействата им и ги е принудил да поемат задължения за 10 000 евро", съобщи министър Цветан Цветанов.

Почти през целия ден продължиха претърсванията в къщата на родителите на Михайлов на ул. „Пловдив" 48 и в тази на брат му на ул. „Брезник".

 

В дома на Васил са открити 40 000 евро и записи на заповеди. Назначена е експертиза за установяване произхода на валутата. Обискиран е и кабинетът на зам. Окръжния прокурор в Съдебната палата.

 

Васил е бил разпитан и освободен. Михайлов обаче остана в ареста до късния следобед. След това бе освободен под парична гаранция от 5 хиляди лева. Срещу него е повдигнато обвинение за изнудване. Това съобщи говорителят на Върховна касационна прокуратура Стелиана Кожухарова. Според обвинителния акт Михайлов е принудил своя съгражданка да поема имуществено задължение в размер на 10 хил. евро, като я е заплашил с насилие и саморазправа спрямо нея и нейното семейство. Конкретната заплаха била свързана със заливане с киселина и за отвличане на детето й. Разследването по това престъпление е почти приключило, събрани са необходимите доказателства и няма опасения Михайлов да се укрие или да извърши друго престъпление. По думите на Кожухарова възможно е материалите по делото да бъдат отделени, ако стане ясно, че има и други замесени лица, свързани с Михайлов.

 

Разработката срещу Михайлов е от април. Тя започнала след сигнал от потърпевш борчлия. Запознати твърдят, че това е К. Ръсин, а заплашваната жена е съпругата му Л.И. Мъжът се издържа от строителство и ремонти. Наскоро дори ремонтирал къщата на родителите на прокурора. Михайлов се нанесъл със семейството при тях, след като продал апартамента си в центъра на Перник.

 

За да плати месечната си лихва, потърпевшият дори искал от познати 1000 лева на заем. В града обаче се говори, че същият е завлякъл много хора с пари. Носи се слух, че миналата година дори е имало дознание срещу него за измама. Доскоро имал и автоборса на Драгичево, но я загубил заради дългове.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.