iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Старчески дом остава празен през зимата

Новини за Перник от iPernik

Ремонтирана сграда в село Сирищник с предназначение да бъде старчески дом и тази зима ще стои празна. Общинското ръководсво в Ковачевци е предприело мерки да я зазими. Отделени са 10 т. въглища и 5 кубика дърва. Огняр на заплата ще пали парното, за да не замръзват в студовете инсталациите в обновената сграда. Това съобщи кметът Васил Станимиров и обясни, че въпреки личните му срещи със социалния министър Тотю Младенов и поетите ангажименти проектите за  създаване на два центъра за възрастни от семеен тип, държавна субсидия не е отпусната.

Една от причините в общината да не се разкрият социалните услуги и недовършената вертикална планировка около  сградата. Тази есен община Ковачевци инвестира 10 000 лв. от собствените си приходи да подреди и благоустрои двора. Дали това е взито под внимание не е известно. Преди време се разчиташе на проекти по програмата „Красива България”, за да може дворът да бъде довършен, но това така и не стана.

Сега някогашната здравна служба, която е била и родилен дом – там се е появил на бял свят настоящият президент Георги Първанов, и през тази зима ще бъде празна.

Сградата беше реновирана с два спечелени проекта пред социалното министерство на обща стойност над 800 000 лв. Ремонтите приключиха преди повече от две години.  Причините за това, че не се използва подлежат на сериозен анализ. От областната дирекция „Социално подпомагане добре познават базата и са дали свое становище по проектите на общината. Нужда от социалната услуга в общината има. Остава държавата да намери своите 178 хил. лв., за да може 26 възрастни да намерят грижа и подслон./ Градски вестник

Снимки

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.