iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Читалище "Миньор" представи предколедно празник на занаятите

Новини за Перник от iPernik

Предколедна изложба с невероятно интересни експонати представи миналата седмица в изложба Народно читалище „Миньор” в Перник.  Предколедно читалището започна своя нов проект „Ръкотворие” – празник на занаятите, който има 5-годишна перспектива и се финансира със собствени средства.

Невероятни парцалени кукли, плетени на две и една кука животинки и пилета, дребни бебета в колички, хартиени палячовци и всевъзможни детски играчки, направени от пъдръчни материали. Това показваше една авторка, която не пожела да се представи на публиката заради напредналата си възраст и влошеното си здраве. За това пък в експонатите имаше толкова много вкус и естетика,  че зрителите съжалиха защо още на са в детската възраст, за да играят с подобни фантазии. В изработването на всяко от изделията  са използвани съвсем прости неща – копчета, мъниста, паети, прежда, плат и парченца дантели, каквито се намират във всеки дом, но във всяко от тях имаше и много култура и любов.

Изложбата „Ръкотворие” остана показана за кратко, но има идея да бъде показана на по-достъпно място, за да бъде видяна от повече хора.

Това е първата по рода си проява на читалището. Идеята е ежегодно да се показват уменията на местни хора като празник на занаятите.

Снимки

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.