iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Делото за избора на земенския кмет отново в пернишкия Административен съд

Димитър Сотиров - кмет на Земен

Делото за законността на избора на земенския кмет започва отначало. Въпреки че Административен съд в Перник узакони четвъртия пореден мандат на Димитър Сотиров, на следваща инстанция, магистратите са намерили пробойни в решението и са върнали делото за ново разглеждане в Перник.

Мотивите на Върховния административен съд са в допуснати процесуални нарушения.Така по казуса законно ли е избран дългогодишният управник на проведените тази есен местни избори ще се произнесе нов съдебен състав на Административния съд в Перник.

Димитър Сотиров спечели кметския вот и бе обявен за кмет на Земен, благодарение само на един глас. над необходимите за победа 50%. Опонентката му от БСП Монка Стойнева обаче оспори избора. Според нея в една от секционните комисии е имало четири бюлетини за общински съветници повече от гласувалите и четири бюлетини по-малко за кмет. Стойнева твърдеше още, че има два протокола от въпросната СИК, но председателката на Общинската избирателна комисия в Земен отрече.

Преди няколко дни срещу Сотиров тръгна и наказателно дело за незаконно строителство. По него кметът е обвинен в нарушаване на служебните му задължения и на Закона за обществените поръчки./radioblg.bnr.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.