iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пръв между равни си вика прокурор

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Председателят на общински съвет в Перник Добри Митрев сам поиска да бъде проверен от прокуратурата. Митрев настоява да му бъде направена пълна ревизия. Държавното обвинение трябвало да провери и действията, и бездействията му откакто е председател (втори мандат), за да докоже, че не е престъпник. Първият между равните общински съветници в Перник иска и проверка на имущественото състояние на него и на семейството му.

До решението го довели коментари във форума на пернишки сайт по негов адрес след публикувана информация . за нередности в общинската фирма „Тролейбусен транспорт".

 

"Ако съм престъпник - мястото ми е в затвора, ако не съм - нито аз, нито общинския съвет заслужаваме такива упреци", каза на сесията общинският председател. Той наруши правилника и извън процедурата произнесе прочувствена пледоярия, цитирайки анонимните коментари по свой адрес.

 

Митрев заяви още, че ако има поне един общински съветник, кмет или журрналист, който да заяви за негови лични финансови интереси в общинските дружества, той ще подаде веднага оставката си.

 

По този повод по-късно през деня кметът на Перник Росица Янакиева изкоментира, че коментарите по нейн адрес са ежедневни.

 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.