iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Магистрат с бедни роднини в Поморие решил кметско дело в Перник

Магистрат с бедни роднини в Поморие решил кметско дело в Перник

Магистратът с бедни роднини в Поморие Hиколай Урумов през 2004г. реши кметско дело в Перник, припомня „24 часа".
 
Съдия Урумов беше начело на състава, който отмени касирания кметски вот в Перник. Тримата магистрати отсъдиха в полза на кандидата на СДС Антоанета Георгиева и заличиха решението на пернишките си колеги, според което балотажът през ноември 2003 г. е бил спечелен от издигнатия от БСП Симеон Василев.
 
Решението на ВАС, в което първото име на Георгиева е ту "Антоанета", ту "Атанаска", предизвика острата реакция на тогавашия лидер на БСП Сергей Станишев и заместника му Румен Петков. Двамата дори се срещнаха с шефа на ВАС Константин Пенчев, който прие идеята им самият той, а не компютър да определя висшите съдиите, които ще решават окончателно изборните дела за вота.
 
Hиколай Урумов ръководеше отделението във ВАС, което решава окончателно всички спорове, свързани с общинската и държавната собственост.
 
Тръгнат ли дела за правото на строеж, дадено на "бедните" роднини на магистрати, съдиите от това отделение ще имат окончателната дума по тях. Те разглеждат и спорове при обезщетяване на собственици на одържавени имоти, жалбите на чужденци, на които е отказан статут на бежанец.
 
Дъщерята му Деница, която издига хотел в Приморско, е младши съдия в Благоевград. Съпругата на Урумов - Здравка, е глобена заради право на строеж, което получила в Ахтопол като крайно нуждаеща се. (24часа)
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.