iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Селските кметове хващат метлите

Селските кметове хващат метлите

На селските кметове в община Перник ще им се наложи да грабнат метлите. Обмисля се съкращенията в общинската администрация да започнат от чистачките на кметствата по селата.
 
Темата е обсъждана на среща на кметовете на населените места в общината с преставители на администрацията и управителя на общинското предприятие "Обслужващи дейности" Валентин Радев.
 
Кметовете на селата и на градските кметства предлагат засега чистачите, които са с 8-часов работен ден да ползват по 3 дни неплатен отпуск- подобно на другите чиновници, а тези, които са назначени за по 4 часа да останат без промяна.
 
Освен че ще се наложи кметовете да метат сами, ако се премахнат тези бройки, по-малките кметства ще останат затворени при отсъствието на управниците. Чистачите в малките села са дясната ръка на кмета, тъй като изпълняват още няколко ангажимента - да разнасят призовките, както и да приемат документи в ролята на деловодители. Липсата им означава, че когато кметът е отпуска или отсъства заради служебен ангажимент, фактически и кметството ще бъде затворено, а хората ще бъдат лишени от правото на административно обслужване.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.