iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Готовата отсечка от магистрала Струма още е незаконна

Отсечката от пътен възел „Даскалово" до Долна Диканя все още е незаконна, потвърди за пореден път министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев в пернишкото село Студена. По думите му затова ограничението там е от 90 км в час.
 
Той сравни пътната отсечка с прохода „Хаинбоаз" и магистралата Оризово-Стара Загора. Строено е на юруш и не по правилата, коментира Плевнелиев, но не уточни какво следва от това. Той и друг път е обяснявал, че не са спазвани процедури и не е имало строителни разрешения, а третата лента изцяло е незаконна.
 
22-километровата отсечка покрай Студена трябваше да е готова още за олимпиадата в Атина. Според министъра договорът за този участък на магастрала „Струма" е подписан още през 2002 година при цена малко над 30 милиона евро. Оттам нататък са последвали 8 анекса, срокът е увеличен от 2 години и половина на 7 години, а цената е скочила от 31 милиона евро на 97 милиона евро.
 
Правителството се съсредоточава върху магистрала "Струма", очаква се през есента да стартира търгът за изпълнител на Лот 1 и Лот 4, каза още министър Плевнелиев в Студена. Той подчерта, че този път договорът ще бъде по всички европейски правила и с точни графици, но припопомни, че трасето минава през много подлежащи на отчуждение частни имоти, навлиза в зони с НАТУРА и защитени територии.
„Струма трябва да продължи" , заяви министърът и се заля от смях заради забележка на премиера.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.