iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пеленаче се яви в съда на делото срещу Христо Ковачки

Свидетелка бе доведена принудително от съдебната охрана с пеленачето си да даде показания по делото срещу бизнесмена Христо Ковачки. Бебето подлуди охранителите в караулката и полицаите го внезоха в залата при майка му, а прокурор Маргарита Немска го държа, докато свидетелката преглеждаше финансовата документация по делото.Собственичката на "Интернешънъл маркетинг експорт импорт" ЕООД Румяна Христова от Видин се явява доставчик на Ковачки по сделки, определени от обвинението като фиктивни, а чрез декларирания платен данък бил източван ДДС.
 
Христова обясни, че тя самата не е подписвала фактурите и декларациите, които й бяха показани. Дамата каза пред съда, че е дала пълномощно на бившия си съпруг Тони Николов да управлява фирмата й за ремонт на улуци и керемиди, след което му я прехвърлила безвъзмездно и не е запозната с никакви договори, сключвани през последните три години, през които тя е живяла в Кипър.
 
Когато като миналата година се прибрала за кратко в България, екип на ГДБОП я чакал на летището. Тогава тя разказала, че е дала личната си карта на друг свой познат - Кирил Борисов, за да регистрира фирма на нейно име, срещу което трябвало да получава по 400 лв. на месец, но тази уговнорка била спазвана съвсем за кратко. Днес тя се отрече от показанията си пред антимафиотите./БЛИЦ
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.