iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Петърчо на 5

Смелото момченце Петър Димитров от Перник на 30 юни 2010г. става на 5 години.
 
Роден с множество увреждания и страшни диагнози, сега той е едно почти нормално дете, надвило прогнозите на лекарите, че излекуването му е невъзможно.
 
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, МИЛИЧЪК ПЕПИ! ОБИЧАМЕ ТЕ! ЗДРАВЕЙ!
 
След раждането му медици съветват майката да се откаже от него, но тя не го е направила и до днес заедно със своите родители се бори за здравето на сина си.
 
Хидроцефалия, спина бифида, параплегия, аномалии на отделителната система- неврогенен пикочен мехур и рефлукс пета степен, а впоследствие и хипертония. Това са стряскащите диагнози, с които се ражда Пепи.
 
Сега той е усмихнато, лъчезарно, будно, любопитно, палаво дете. Знае всичко за динозаврите. Разказва приказки и филмчетата, които гледа. Има си любимо стихотворение. С гордост казва името си Петър-р-р Димитр-р-ров с потрепващо р-р. Измислил е свое обяснение защо не може да ходи - бил още малък, но като порасне, ще може да стъпва спокойно. Ям само здравословна храна - казва малкият и агитира и другите да правят така, за да са силни като него. От няколко месеца е и без катетъра, с който той живееше постоянно. Но има нужда от още лечение, а затова и семейството му - от седства. На благотворителен концерт преди няколко дни се събраха 2531 лв. Към тях вече са добавени още 130 лв., но не са достатъчни за предстояща скоро операция.
 
Ще се справим, казва София и желае на всички приятели на Пепи и на всички хора само добро и много поводи за усмивки все още с Пепи на ръце.
 
За контакти с майката на Пепи - София Димитрова - тел. 0896 106 164.Банкова сметка №: Банка ДСК, IBAN: BG96STSA93000011257928.
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.