iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Съдебната сага за боклука на Радомир продължава

Вчера в пернишкия Административен съд се състоя второ заседание по делото за размера на такса "битови отпадъци" на Радомир. Делото е по жалба на областния управител срещу решението на Общинския съвет като към него бяха присъединени фирмите "Електрик", "Бесттехника- ТМ" ПАД, "Ветпром" АД, "Галко" АД, "Радомир- метал- индъстрийз"АД. Георги Щилянов пък бе представител на обществеността. Вчера представители на село Житуша поискаха да бъдат конституирани като страна, но съдът им отказа с мотива, че интересите им ще бъдат защитени.
 
По искане на защитниците на областния управител и фирмите бе изготвена съдебно икономическа експертиза, която бе представена от столичния експерт Милко Павлов. На предходното заседание съдът постанови експертът да бъде от друг съдебен регион поради големия обществен интерес към делото.
 
Защитниците на жалбоподателите зададоха много конкретни въпроси на вещото лице, на част от които конкретен отговор то не даде. Тогава адвокати и юристконсулти поискаха от съда експертизата да се доработи, но искането бе отхвърлено. Съдът отхвърли и искането за тройна експертиза, която да докаже, че начина на определяне такса смет в Радомир е несправедлив. Мотивът на съдията бе, че е недопустимо по закон- предмета на спора относно справедливостта нае е предмет на експерта.Съдията обяви, че страните имат 7-дневен срок да внесат писмените си бележки.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.