iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Самодейци от Дивотино с награди от фестивали

Самодейци от Дивотино с награди от фестивали

Успешно лято с множество спечелени награди от фестивали в страната отчитат от народно читалище "Чичо Стоян" в село Дивотино, пише "Градски".
 
Самодейците са участвали в пет фестивала. Само от последните две прояви, дивотинските изпълнители са се завърнали с общо 10 награди. На фестивала "Струма пее", проведен на 23 август в село Невестино, дивотинската група е отличена с пет награди, съобщи читалищният секретар Румяна Христова. Специални награди за представянето на сцена са получили Анелия Иванова - възпитаничка на училището в Котел и гайдарят Лъчезар Цветанов. С първа награда в Невестино е отличено дуото за словестен фолклор Ганя Рачева и Кънеска Войнова, а втора награда е присъдена на изпълнителя на пищалка Ангел Нотков. За цялостно представяне на самодейната група на читалище "Чичо Стоян" във фестивала е присъдена трета награда. Освен отличените самодейци, които са индивидуални изпълнители, в 11-членната група на село Дивотино участват и музикантите от оркестър "Граово" с художествен ръководител Евгени Димитров.
 
Също пет награди са донесли дивотинци и от участието си във фестивала "При шопите", проведен на 20 септември в Казичане. Специално отличие за представянето си там е получила 13-годишната Ванеса Иванова, на призовите първи места са се класирали с изпълненията си народната певица Боряна Руменова, както и дуото Гана и Кънеска. С втори и трети награди от фестивала са гайдарят Лъчезар Цветанов и певецът Любомир Стойнев.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.