iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Певицата Мадона и Пернишкият театър грабнаха културно отличие

Международно признание за пернишкия театър
 
Пернишкият драматичен театър „Боян Дановски" получи награда от Съвета на европейската научна и културна общност. Отличието - значка „Златна книга" бе връчено на директора на културната институция Иво Горчев в навечерието на Коледа. Пред iPernik, Горчев изрази благодарност към екипа на театъра за успешната работа през годината и благодари на публиката за големия интерес и подкрепа към всяка една постановка на трупата.
 
 Отличията се дават в рамките на проекта „Аплодисменти за България". В раздела за постижения в културата пернишкият театър получи значка „Златна книга" за висок престиж и обществено признание към институцията. Значката е изработена в монетния ни двор от 24 каратово злато.
 
Сред останалите отличени за принос в културата бяха "София Мюзик Ентерпрайс" за концерта на Мадона, провел се на стадион "Васил Левски", Националната филмотека и издателство "Прозорец".
 
През 2009 г. трупата на пернишкия театър е имала 7 премиери. Изиграни са 50 представления, 10 от които са били гастроли на сцени в София, Варна, Пловдив и Ботевград. Повече от 10 хиляди зрители са гледали тези спектакли. "Тази награда е доказателство, че пернишкият театър е създал и запазил през годините множество верни почитатели не само в Перник, но и в цялата страна", коментира Иво Горчев.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.