iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Отново реверсивно движение на пътя София - Перник

По време на дните с по-натоварено движение отново ще се въведе временна организация на движение по път I-1 София - Перник, в участъка София - Владая - Драгичево, съобщават от Агенция "Пътния инфраструктура" (АПИ).
 
Ще бъдат осигурени две ленти на движение в по-натовареното направление. Участъкът ще бъде сигнализиран.
 
На 30 декември - от 11.00 до 22.30 часа в посока София - Перник.
 
На 3 януари от 10.00 до 22.30 часа в посока Перник - София.
 
Предприети са необходимите мерки за осигуряване на безпрепятствено пътуване по републиканските пътища през празничните дни, уверяват от АПИ.
 
В агенцията работи денонощен Кризисен щаб, който следи за обстановката по РПМ и е готов да реагира своевременно.
 
В Ситуационният център в АПИ денонощно дежурят експерти, които получават информация от всички Областни пътни управления в страната и я предават на Оперативния дежурен център на ГД „Охранителна полиция", Ситуационен център на Главна дирекция „Гражданска защита" с цел разпространяване до средствата за масова информация.
 
Горещият телефон 0700 130 20 е денонощно на разположение на гражданите за информация относно състоянието на пътищата в страната. Той е безплатен и може да бъде избран от територията на цялата страна. На този телефон всички пътуващи могат да получат актуална информация за състоянието на републиканската пътна мрежа.
 
В Ситуационния център на агенцията работи и изграденият пост на тел.112, където могат да се подават сигнали за аварийни ситуации по пътя.
 
Във всички областни пътни управления е въведен режим на 24 часово дежурство с цел подаването във всеки един момент на актуална информация към пътуващите.
 
При обилен снеговалеж и снегонавявания Областните пътни управления имат за задача да спират движението, там където е необходимо, докато бъде разчистен съответният участък. Това се прави за да се осигури на почистващите машини достъп до затрупаните райони.
 
АПИ призовава водачите на автомобили да изпълняват стриктно указанията на служителите на АПИ и нарежданията на КАТ.
 
Агенция „Пътна инфраструктура" призовава водачите на моторни превозни средства да шофират с повишено внимание и съобразена скорост, да спазват дистанция и временните ограничения при движение.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.