iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Областният управител направи дарение за децата на загинали миньори

Днес областният управител инж. Иво Петров покани в кабинета си децата на загиналите миньори при експлозията в мини Бобов дол през 1997 г. Всяко дете получи плик с по 100 лв., събрани от представители на местния бизнес в навечерието на Коледа. Народният представител от ГЕРБ Ирена Соколова им подари Библия, тениска и шапка с националните символи, осигурени под егидата на министър Божидар Димитров.
 
Губернаторът изрази своето съчувствие към децата за непреодолимата загуба на техните родители в онзи злощастен ден преди повече от десет години. Той пожела на вече поотрасналите момчета и момичета да имат много вяра и сила, да продължат пътя си напред и да бъдат старателни и отговорни и в училище, защото образованието е много важен старт в живота.
 
Иво Петров напомни на младежите, че трябва да бъдат отговорни и благодарни за грижите на своите майки. В навечерието на новата година, областният управител им пожела да не спират да мечтаят и да следват целите си, защото когато силно желаеш нещо и работиш усърдно за него, то се случва.
От своя страна, родителите благодариха на Иво Петров за оказаното внимание и благородния жест.
 
Преди дни областният управител дари лични средства и за децата на загинали полицаи на провелия се Коледен благотворителен турнир по футбол.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.