iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


СДС разлюбва Костов заради подаръци на властта

СДС разлюбва Костов заради подаръци на властта

В СДС са бесни на Командира, че урежда само свои хора във властта, твърди он-лайн изданието bnews.
 
Лидерите на "Синята коалиция" Мартин Димитров и Иван Костов са се скарали и не си говорят. Това довериха запознати с кухнята в дясната коалиция. Причината за раздора между партньорите станало непрекъснатото желание на Командира да налага свои хора на различни постове в държавата.
 
Досега само представители на ДСБ са успели да получат държавна служба в резултат на подкрепата на сините за ГЕРБ в парламента. Още при формирането на кабинета "Борисов" бившата депутатка на тъмносините Евдокия Манева стана зам.-министър на екологията. Преди време и Константин Димитров от ДСБ получи зам.-министерско назначение в министерството на външните работи. Марин Райков, който също е зам-министър в МВнР, минава за човек на Костов.
 
Чашата на търпението на СДС преляла, когато Костов се опитал да наложи още един свой бивш депутат, Димитър Бъчваров за Надзорния съвет на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол.
 
Разделението между Костов и Мартин е видимо и с просто око, шушукат си в парламента. Там от доста време СДС и ДСБ нямат обща инициатива. Дори и да говорят от името на "Синята коалиция", то е винаги поотделно.
 
В Перник само преди дни човек на ДСБ - д-р Валери Симеонов застана начело на РИОКОЗ Перник. Съпругата на Симеонов е общинска съветничка и местен лидер на партията на Костов. Самият Мартин Димитров на среща със симпатизанти в града, заяви че подготвя списък с 20 имена на ръководни позиции в Пернишко, които очаква да бъдат сменени .
 
Едва ли Димитров е очаквал обаче, че сред заместниците им не само, че няма да попаднат хора на СДС, ами ще се наместят кадри на коалиционния партньор ДСБ.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.