iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


БСП-Перник ще брои стотинки според гласовете

БСП-Перник  ще  брои стотинки според гласовете

От тук нататък положението в пернишката централа на социалистите е "Борба за всеки глас (стотинка)"
 
"Позитано" 20 поряза структурите на партията. Парите от държавната субсидия на БСП вече ще се раздават според това колко гласа са спечелили на последните избори, което неминуемо ще намали средствата за голяма част от местните организации. Това стана ясно на двудневната среща в Пловдив на соцръководството с регионалните лидери на БСП.
 
Субсидията на столетницата за тази година е около 6 млн. лева. Колко от тях ще отидат към регионалните структури, все още не е решено. Очакват се и съкращения в администрацията на "Позитано" 20.
 
Областното ръководство на БСП ще има възможността да изработи някой и друг лев от началството в София още на предстоящите избори в Ковачевци. Там битката ще бъде изключително оспорвана, тъй като ГЕРБ показа изключителен резултат в непревземаемата досега червена крепост  по време на парламентарните избори.
 
Една евентуална загуба на Ненко Темелков и компания се очаква да удари драстично не само по самочувствието на червения лидер , но и по джоба на местното БСП. След смяната на много от ръководните кадри на соц-партията в Пернишко по етажите на властта, секнаха голяма част от финансовите потоци, които държаха стабилна иначе разтърсваната от междуличностни конфликти партия.
 
Преди време в Перник Бриго Аспарухов даде заявка за "нов проект" в ляво, който ще се готви за следващите избори. Не е изключено до тогава този проект да се реализира включително и вътре в партията столетница.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.