iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


С викторина Велик и безсмъртен почетоха Апостола в Радомир

С викторина Велик и безсмъртен почетоха Апостола в Радомир

С викторина „Велик и безсмъртен" почетоха паметта на Апостола Левски децата и учителите от Основно училище „Христо Смирненски" в Радомир. По случай 137 годишнина от гибелта на Васил Левски те вдъхновено разказваха за живота и безсмъртното му дело, съобщи директорът Румяна Давидкова.
 
Представителна група ученици присъства в откриването на документална изложба в градския музей и облечени в четнически униформи поднесоха цветя на паметника на Васил Левски.
 
Във викторината „Велик и безсмъртен" участваха два отбора - „Лъвчета" и „Отечество". Състезанието протече в четири кръга. В първия състезателите разказаха важни моменти от живота и делото на Апостола в проза и стихове. След това представиха картини от български художници, отразяваща делото и героичната му смърт. Състезателите изпълниха и възрожденска песен и стихове за Левски.
 
Децата бяха изключително въодушевени и викторината се превърна в истински спектакъл. Победителите бяха излъчени от прецизно жури. Директорът на училището Румяна Давидкова раздаде наградите. Гост на събитието беше директорът на градския музей. Активната форма за отбелязване на годишнината от гибелта на Апостола ще остави много спомени у децата, убедени са организаторите.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.