iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Община Перник с грамота за прозрачност

Община Перник с грамота за прозрачност

Асоциации „Прозрачни регламенти' връчи годишните си награди на общини за прозрачност и добро управление в държавната администрация по време на събранието на Националното сдружение на общините (НСОРБ) в Пловдив, което се проведе в края на миналата седмица.
 
Наградата в категорията „Най-прозрачна областна администрация" за 2009 година спечели областната администрация във Варна. На второ място е областната управа в Смолян, а на трето място е Ловеч. Наградата в категория „Най-прозрачна общинска администрация" за 2009 година печели Добрич. На второ място е общинската администрация в Бургас, на трето място - Златоград.
 
Грамоти получиха общините Балчик, Берковица, Бойчиновци, Габрово, Две могили, Завет, Ихтиман, Казанлък, Козлодуй, Костинброд, Кубрат, Мездра, Мизия, Оряхово, Пазарджик, Перник, Пловдив, Правец, Свищов, Сливен, Трявна, Търговище и Шумен.
 
В категорията за най-добра практика на взаимодействие между областна администрация с гражданските общества първа награда за 2009 година взе областната управа на Смолян, на второ място е Благоевград. В категорията за най-добра практика на взаимодействие между общинска администрация и гражданското общество наградата получи община Козлодуй, на второ място е община Мездра, а на трето място е община Ловеч.
 
Класирането в категории „Най-прозрачна областна администрация" и „Най-прозрачна общинска администрация" бе извършено от комисия с председател Ангел Иванов (бивш зам.-министър на държавната администрация) и членове: Благой Станчев (парламентарен секретар на НСОРБ), Иван Игов (психолог, управител на „Агенция Еврика"), Ренета Николова (журналист от БНТ, председател на УС на „Клуб - журналисти срещу корупцията"), Петър Стоянов (председател на УС на „Българска асоциация на микропредприятията"), Славея Христова (зам.-председател на УС на сдружение „Болкан Асист"), Петър Петров (консултант по проекти на Програмата на ООН за развитие), Елка Неделчева (експерт с дългогодишен опит в структури на местното и регионалното управление), Таня Милушева (репортер в програма „Хоризонт" на БНР).

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.