iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


15 бона в повече си разпределят пернишки младежи

15 бона в повече си разпределят пернишки младежи

Младежки информационно-консултански център /МИКЦ/ Перник, изграден с финансовата подкрепа на Национален център „Европейски младежки програми и инициативи", съвместно с Община Перник организират кръгла маса на тема „Да решим проблемите заедно чрез гражданския диалог", която ще се проведе на 26 януари 2010 г. /петък/, от 16.00 часа в Малката зала на ресторанта в Общински комплекс „Дворец на културата" гр. Перник.
 
Инициативата е част от проект „МИКЦ Перник" на сдружение „Обектив" и има за цел да провокира и активизира участието на младите хора в живота на местната общност и да насочи вниманието на отговорните местни власти.
 
Основната тема на работната среща ще бъдат „Програмата и стратегията за развитие на младите хора в Община Перник 2009 - 2011 г.", които е необходимо да бъдат актуализирани с приоритети и дейности за 2010 година. Ще бъде представен  нестандартен подход за общо решаване на проблемите и постигане на консенсус по важни за младите хора на Перник теми, съобщиха от организаторите за iPernik.com.
 
Общинската програмата за развитие на младите хора бе създадена през 2009 г. от Консултативния съвет за младежка политика към Кмета на Община Перник, г-жа Росица Янакиева. Програмата е разработена въз основа на Общинската стратегия за развитие на младите хора, а двата документа са утвърдени от Общински съвет Перник. За нейната реализация бяха предвидени 20 000 лв. в бюджета на общината за 2009 г., които през тази година вече са с 15 000 лв. повече.
 
Очакваме на предстоящата работна среща да се включат представители на младежките организации и институциите, работещи за развитието на младите хора в Община Перник, така че програмата и дейностите в нея да бъдат работещ документ, създаден от и за младите хора.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.