iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Сладкарница с диетични сладкиши откриха в Изток на Благовец

Сладкарница с диетични сладкиши откриха в Изток на Благовец

Апетитни торти, привлекателни пайове, сочни понички, кремчета, пасти и петифури. И всичко това за деца и възрастни със специални хранителни потребности. Изброените лакомства са подходящи за хора, страдащи от диабет или глутенови алергии. От днес те ще се продават в новата сладкарница „Крюела" на фирма „Бус"-Перник. Не случайно собствениците са избрали за първи работен ден големия християнски празник Благовещение - и новината е блага, и търговският обект е за благини, и хора, които досега са били принудени да си приготвят сладкиши само вкъщи, вече ще има къде да се подслаждат.
 
С водосвет и молитва за благодат в присътвието на собствениците, служители от фирмата и техните семейства и невръстни дечица вчера сладкарницата беше официално открита. Тя се намира на ул. „Благой Гебрев" в близост до ресторант „Казабланка". Освен диетични деликатеси там ще се продават и нормални сладкиши. Обособени са и два специализирани рафта с готови пакетирани храни от водещи фирми, подходящи за деабетици и хора с глутенови алергии. Партньори на фирмата са столични производители на специалните сладкиши. Някои от тях ще се предлагат в павилион на фирмата на „Начална спирка". Скоро в двата обекта ще се продава и топъл хляб от специални брашна.
 
В условията на криза познатата като транспортна фирма търси и алтернативи. Опитатваме да разширим дейността си в нова сфера, като искаме да сме и социално полезни, обясни управителката Магдалена Милтенова. Така хора, които страдат от различни заболявания, свързани с ограничения да се хранят нормално и заради които не могат да хапват нищо навън и са принудени всичко да си приготвят в къщи, вече ще имат нова възможност, каза още тя.
 
Кокетната сладкарница вече приема и първите си клиенти. Цените са народни. Тортите са толкова апетитни, че няма как да бъдат отминати. Е, даже да ти е забранено, вече можеш да си хапнеш на воля без страх.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.