iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Правят противопожарни проверки в храмовете преди Великден

Правят противопожарни проверки в храмовете преди Великден

Служители от звено "Пожарна безопасност и спасяване" са извършили тематични проверки в православните храмове в област Перник, в които ще се извърши богослужение по време на Великденските празници. Целта е да се осигури пожарната безопасност в черквите и да се гарантира сигурността и спокойствието на гражданите, съобщи регионалният говорител на МВР в Перник Венцислав Алексов.
 
По време на проверките е обърнато особено внимание на създадената организация за пожарна безопасност, осигуряване на условията за успешна евакуация, изправността на електрическите и отоплителни инсталации и съоръжения, изправността и наличието на уредите и съоръженията за първоначално пожарогасене. Сред най-честите нарушения са незиправни пожарогасители или липсата им, неизправни електрически и отоплителни инсталации, има пропуски по организацията за пожарна безопасност.
 
На длъжностните лица в храмовете е извършен инструктаж, като акцентът е поставен върху противопожарния режим, обучението на персонала за работа с подръчните противопожарни уреди, опасността при паленето и пренасянето на горящите свещи и гасенето на догарящите, проверка на храмовете и изключването на електрическото напрежение след тържествените церемонии.
 
Проверките за организацията, контрола и изпълнението на предписани мерки за пожарната безопасност продължават.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.