iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Бъдете внимателни със свещиците на Великден! - предупреждават пожарникари

Бъдете внимателни със свещиците на Великден! - предупреждават пожарникари

Звено "Пожарна безопасност и спасяване" при ОД на МВР Перник призовава за внимателно боравене със свещите при посещение в църковните храмове.
 
Всяка запалена свещ, е потенциална опасност, особено за хората с по-дълги и обемни коси, синтетични одежди и други, които само за миг могат да пламнат. Ако всеки пази най-близко стоящите до него хора, вероятността да пламне нечия дреха или коса се намалява, както и помрачаването на тържествения ритуал.
Запалените свещи, които множеството граждани пренасят след църковните церемонии, създават сериозни предпоставки за възникване на пожари. Оставени без надзор върху горими предмети може да предизвикат пожар. Опасност за запалване се крие и при пренасянето им в автомобилите.
След пренасянето на запалените свещи в домовете си, не ги оставяйте да горят без надзор, дори ако сте в съседна стая. Пламъкът лесно се прехвърля от един предмет на друг, а последиците до които може да доведе един пожар са изключително сериозни.
Не допускайте децата да си играят със свещите, а боравенето с тях да става само с родителски контрол.
 
При инцидент незабавно да се търси помощ и съдействие от близкостоящия огнеборец, а сигнализирате да се подават на телефони 160, 166 или 112!
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.