iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


МНДСВ организира конкурс за есе – Свободата на реда и редът на свободата

МНДСВ организира конкурс за есе – Свободата на реда и редът на свободата

Конкурсът е инициатива по повод 5 години от подписването на Договора за присъединяване на България към Европейския съюз на 25 април 2005 г.
 
По повод 5 години от подписването на Договора за присъединяване на България към Европейския съюз на 25 април 2005 г. МНДСВ, което се оглавява от перничанинът Иво Чифлички организира конкурс за есе на тема „Свободата на реда и редът на свободата". Единственото условието за участие в конкурса е авторът да е на възраст между 19 и 35 години и текстът на есето да не повече от една печатна страница.
 
Конкурсът ще се проведе на регионален принцип, като за всяка област есетата ще могат да се подават в областния офис на НДСВ до изтичането на крайния срок - 17.00 часа на 20 април 2010 г.
 
За всяка област в страната има осигурени първа, втора и трета награда. 28 младежи ще пътуват до Брюксел, 28 - ще спечелят фотоапарат и 28 писали по темата млади хора ще получат Мр3 плейър.
 
„Основната идея на конкурса е да бъде потърсен погледа на младите хора към предстоящите години до проекта „Европа 2020". Участници в конкурса са млади хора, които имат обществена заинтересованост и позиция. Умеят да изразяват мнение и се чувстват съпричастни с проблемите на Европейското семейство. Най-вече, това са хора, които имат желание да изразят възгледите си за близкото бъдеще, като европейски граждани", споделя за старта на инициативата новоизбраният председател на МНДСВ Иво Чифлички.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.