iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Чистят паметника на Христо Смирненски

Чистят паметника на Христо Смирненски

Млади социалисти ще чистят исторически паметници
Който поругае монумент, да полага общественополезен труд, поискаха от МО на БСП
 
Който поругае исторически паметник, да получи наказание, включително полагане на общественополезен труд. За това настоя Младежкото обединение на БСП днес. Строгите санкции да важат и когато става въпрос за замърсяване около монументите. Социалисти ще лобират такива промени да бъдат направени в Наказателния кодекс.
 
Днес червените младежи от Перник представиха инициативата си "История на чисто", като по този начин символично отбеляза националния празник 3 март.
 
Идеята на кампанията е за паметниците от различни исторически периоди да бъдат полагани грижи, а не да бъдат занемарявани. Монументите и пространството около тях трябва да се почиства и възстановява.
 
От младежкото обединение са категорични, че няма да се подбират паметници, свързани с историята на БСП. "Уважаваме историята и всеки период в нея е важен за нас", казват социалистите.
 
В Перник първият паметник, който ще бъде почистен е този на Христо Смирненски.
 
Инициативата ще се осъществи в неделя от 13.30 часа.Младежите приканват всички, които желаят да се присъединят към тях..
 
Освен почистването, за всеки паметник ще бъде канен и историк, който да разкаже за историята на личността, както и за монумента, кога и по какъв повод е направен, кой е неговия автор.
 
В неделя за Христо Смирненски пред младите хора ще разкаже историкът към Регионалния исторически музей - Перник Цветана Бакарска.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.