iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Прокуратурата поиска 15 г. затвор по делото "Николов-Стойков", без доказателства

Марио Николов и пернишкия бизнесмен Людмил Стойков

Прокурорите пускат димки без доказателства.
 
15 години затвор поиска прокуратурата за Марио Николов и пернишкия бизнесмен Людмил Стойков, които са обвинени в организиране на престъпна група, която е прала пари, източени по програма САПАРД, съобщи "Стандарт".
 
Само преди дни обаче, служителите на Темида признаха, че не са успяли да съберат доказателства, които да уличават двамата в престъпление. Те не счели дори, че има нужда да се доказва престъпната процедура.
 
Градският обвинител Андрей Андреев в пледоарията си на делото днес поиска близки до максималните присъди за двамата.
 
За съпругата на Николов Марияна, както и за Иван Иванов и Ана Шаркова, прокурорът пледира за присъда, близка до средната - 10 години затвор.
 
Наказание, близко до най-ниското - 5 години затвор, пък се иска за останалите двама подсъдими Григор Главев и Валентин Ангелов.
 
Обвинението поиска и максимални глоби за всички обвиняеми и отнемане на имуществото им в полза на държавата. Няма доказана организирана престъпна група, по обвинението за пране на пари от прокуратурата са описани само паричните преводи, каза в пледоарията си адвокатът на Мария Николов Менко Менков.
 
Прокуратурата преценила, че въобще не трябва да се доказва престъплението, с което са изпрани парите, допълни още Менков.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.