iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пернишки бизнесмен на среща с Темида заради забравено ДДС

Пернишки бизнесмен на среща с Темида заради забравено ДДС

Йордан Борисов не е внесъл повече от четвърт милион от налога
 
В прицела на пернишката прокуратура, след голямата далавера с източване на ДДС, завъртяна от скандално известния бизнесмен, спряган и като близък човек на Доган - Арбен Хавальов и една от партньорките му, попадат и местни бизнесмени, информира говорителят на държавното обвинение в региона Бисер Михайлов, пише "Съперник".
 
Вече е приключен обвинителният акт срещу перничанина Йордан Борисов Стефанов, документацията е внесена в Районния съд и се чака насрочване на делото срещу бизнесмена, който е избегнал плащането на данък в размер на 258 508 лева. С езика на правосъдието, подавайки данъчна декларация в НАП, едноличният търговец е затаил истината по отношение на въпросното ДДС, поясни зам.областният прокурор. Документът с неистинските данни е от 16 октомври 2006 година, уточни Бисер Михайлов.
Срещу Борисов е повдигнато обвинение по чл.255 от Наказателния кодекс, визиращ данъчно престъпление. Когато става дума за невнесени задължения в особено големи размери, законът предвижда лишаване от свобода за срок от три до осем години и конфискация на част от имуществото.
 
Виновен ли е пернишкият бизнесмен ще трябва да реши съдът. Темида ще каже и какво наказание му се полага, в случай, че прегрешението му се окаже истинско.
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.