iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


На по баница и айран вместо с кюфтета и кебапчета откриха кампанията си от БСП Ковачевци

На по баница и айран вместо с кюфтета и кебапчета откриха кампанията си от БСП Ковачевци

Сталин: Европа върви на ляво! Да не изоставаме!
 
"С 54% социалистите печелят местните избори във Франция, другари и другарки! Европа е тръгнала на ляво и ние не трябва да изоставаме!", декламира с патос в гласа си председателят на общинския съвет в Ковачевци Сталин Стоев на откриването на предизборната кампания на кандидата за кмет на община Ковачевци, издигнат от БСП - Васил Станимиров.
 
Думите на Сталин бяха посрещнати с радостни възгласи от насъбралото се множество в с. Калище, където се проведе и самото събитие. Мястото бе избрано не случайно, тъй като от там е дядото на Васил Станимиров - опълченец от Руско-Турската освободителна война, награден с почести за героизъм от руския цар Александър ІІ.
 
На събитието присъстваха още бившият министър на културата - Стефан Данаилов, депутатът от Коалиция "За България" - Ангел Найденов, членове на висшия съвет на БСП, местни соц. дейци и жители на с. Калище. Иван Малинов, зам. партиен секретар на местната организация отбеляза, че времето не е подходящо за избори, но борбата е започнала и победата трябва да бъде спечелена.
 
Социалистите обявиха предизборна кампания "свободна от кебапчета и кюфтета", тъй като техният кандидат за кмет - Васил Станимиров, който се явява с бюлетина №2 е предпочел да дари парите за местната детска градина.
 
Пред насъбралото се множество вместо актуална фолк певица, излязоха да пеят "Калищенските баби", които с интерес следяха по-късно думите на техния любимец от младините - Стефан Данаилов. "Тук е израстнал един от най-големите българи - Георги Димитров!", припомни Ламбо при откриването на кампанията, а неговия партиен другар Сталин Стоев нареди до светлата личност на вожда Димитров и президента Георги Първанов. Думите му бяха посрещнати с аплодисменти от насъбралите се местни, които бяха почерпени с парче вкусна баница и чаша айран в салона на местното читалище.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.