iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Жаби, жаби – луди жаби вдъхновиха децата за Деня на Земята

Жаби, жаби – луди жаби вдъхновиха децата за Деня на Земята

Кора за яйца може да стане на блато, пълно със зелени жабчета. Това е родила фантазията на деца от училището в село Дивотино и Ресурсният център за обучение на деца със специални образователни потребности в Перник.
Вчера Центърът откри в Младежкия дом изложба „Работилница за чудеса или как да направим земята по-чиста", която е традиция за институцията, посветена на Деня на Земята. Дивотинското училище, където учат две деца от Центъра, беше партньор.
 
Изложбата откри зам. областният управител на Перник Радослав Йорданов. Събитието уважиха и експерти от община Перник и регионалния инспекторат по образованието, директори на училища и детски градини от областта.
Пеперуди от грозните найлонови торби, свещник от пласмасово шише за бира и разни други чудесии, направени от вторични суровини показаха децата на изложбата. Ревю с атрактивни модели от отпадъчни материали представиха манекени от училище „Св. св. Кирил и Методий" в. Дивотино.
 
Средствата от продажбата на уникалните творби ще бъдат използвани за нуждите на ресурсния център и за предстоящия 130 годишен юбилей, който училището в Дивотино ще отпразнува през май.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.