iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Къде са паметниците? - нищиха младежи от БСП с Областният управител

Областният управител прие днес в кабинета си областния координатор на Младежкото обединение на БСП - Перник Венера Стоянова и Кирил Кирилов - представител на организацията. Губернаторът отправи покана към младежката организация на БСП - Перник, за да дискутират състоянието на военните паметници в област Перник.
 
Иво Петров благодари на младежите за активната гражданска позиция и за проявената загриженост за историческото минало на областта ни. Той им обясни, че разглеждайки документацията за извършената работа на областната комия „Военни паметници", е установил, че информацията за броя и състоянието на военните паметници е подадена непълно от съответните общини.
 
Като председател на тази комисия, областният управител подготвя заседание, на което от общините ще бъде поискана подробна и актуална информация за намиращите се на техните територии паметници. По предложение на областния управител актуализираният регистър на военните паметници ще бъде качен на интернет - страницата на областна администрация и ще бъде обществено достъпен. „ Законът не ни задължава да го публикуваме, но ние държим обществеността да бъде информирана за работата ни и за конкретните решения, които вземаме", сподели с младежите Иво Петров.
 
Той заяви, че в своите доклади представителите на общините не са поискали никакво финансиране за военните паметници, поради което такива средства не са били предвидени.
 
В момента се подготвя актуализация в състава на областната комисия, тъй като директорът на РИМ - Перник Симеон Мильов вече не изпълнява тази длъжност.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.