iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


49 свободни работни места предлага Бюрото по труда

Росен Симеонов шеф на Бюро по труда Перник

49 свободни работни места предлага на безработните  Бюрото по труда тази седмица. След като две седмица подред свободните работни места, предлагани от Бюрото по труда намаляваха, през тази те са с 2 повече. Ако трябва да бъде анализирано предлагането на свободни работни места на трудовия пазар в областта, може да се каже, че местата за сезонни работници вече са на привършване. За сметка на това продължава търсенето на квалифицирани работници за металургията,  машиностроенето и строителството.

Вече не прави впечатление офертата за 10-те квалифицирани шивачки, които се търсят без успех  повече от 4 месеца. След близо два месеца търсене, се намериха необходимите кредитни консултанти. Все още обаче е актуална офертата за работа на 5 застрахователни агенти. Наред с това, на трудовата борса се търсят още: 1 шофьор на товарен автомобил с категория С и Е  с удостоверение за психологическа пригодност, 1 лекар /пулмология и вътрешни болести/, 1 старши инспектор по осигуряване на методическа помощ и контрол по медицинска експертиза на временната неработоспособност и по дейността по профилактика и рехабилитация с висше медицина, 1 контрольор жп път и съоръжения, 1 маневрист, 1 заварчик, 1 кранист за неограничена товароподемност с опит, 1 каруселист с опит, 1 формовчик с опит, 1 борвергист с опит, 1 електропещар с опит, 1 разливчик с опит, 1 кредитен експерт,1 ренгенов лаборант, 1 зареждач на материали, 2 организатори за работа с клиенти с основна компютърна грамотност, 2 дърводелци, 2 монтажници-мебелисти, 2 дограмаджии, 1 крояч, 1 технолог на облекло,  1 механик на промишлено оборудване, 1 работник по строителството, 1 психолог с висше, 1 ресурсен учител с висше, 1 главен счетоводител с висше, 1 учител по английски език, 1 шофьор на товарен автомобил, и 2 сладкари.

Добрата новина е, че след като две седмица работните места, предлагани на трудовата борса намаляваха, през тази те отново се увеличиха. След като намаляха драстично, сега се запазва броят на предлаганите работни места за безработни висшисти- 6. Прави впечатление, че близо два месеца не може да се намери лекар пулмолог.

Освен това, вече се появяват първите свободни работни места за учители. По всяка вероятност в края на лятото предлагането на свободни места в образованието ще се увеличи, както беше миналото лято. Много по-голям избор и тази седмица имаха безработните със средно образование. Свободните работни места, които им се предлагат тази седмица са 43.

в-к Съперник

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.