iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Американска фирма ще произвежда патици у нас

Американска фирма ще произвежда патици у нас 10_1475936098

Американската компания Maple Leaf Farms започва да отглежда патици в България и да произвежда патешко месо и продукти, като това заявиха собствениците на фирмата Джон Тъкър и Скот Тъкър, които представиха дейността си в резиденцията на посланика на САЩ у нас Ерик Рубин.

На събитието присъстваха Мариета Захариева, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) и Васил Грудев, зам.-министър на земеделието. Американската фирма вече е направила ферма в района на Севлиево и е създала седалище в България – "Мейпъл Лийф Фармс Юръп". „Искаме през България да стъпим на пазара в Европа, Близкия изток и Азия. Плановете ни за растеж са много големи", заяви Джон Тъкър. Освен това ще ползваме и други български компании и фермери за партньори, допълни той. Фирмата планира да развива в Европа местно производство на висококачествени патешки продукти, които отговорят на изискванията на хранителната индустрия в ЕС. "Впечатлени сме от българското земеделие и персонала. Получихме голяма подкрепа от държавата в лицето на Министерството на земеделието", посочи Скот Тъкър.

"Мейпъл Лийф Фармс" е водеща компания на американския пазар на продукти от патешко месо. Създадена е през 1958 г. в щата Индиана. Произвежда над 15 млн. патици годишно. За нея работят над 1200 служители и над 100 фермери.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.