iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Безработните висшисти не могат да си намерят работа чрез Бюрото по труда в Перник

Безработните висшисти не могат да си намерят работа чрез Бюрото по труда в Перник 12_1481963526

Свободните работни места, предлагани от Бюрото по труда в Перник дават надежди на хората, които са се озовали на трудовата борса, като лошата новина е, че не така стоят нещата при безработните висшисти. Предлаганите им свободни места от три седмици упорито намаляваха, докато напълно изчезнаха. Надеждата на хората, озовали се на трудовата борса, е, че с настъпването на активния зимен-туристически сезон може да се съживи търсенето на кадри в системата на туризма. Онези, които не са придирчиви биха могли да си намерят работа, та макар и временно.

Тази седмица се появиха оферти за 50 шивачки и 10 заварчици. С настъпването на зимата, строителството се пренася вътре в сградите, за извършване на довършителни работи, затова се търсят зидари и шпакловчици. Има търсене на квалифицирани кадри в машиностроенето и обслужващи работници в промишленото производство.

И тази седмица безработните със средно и по-ниско образование определено имат много по-големи шансове да си намерят работодател. На тях Бюрото по труда предлага 105 свободни места. За безработните висшисти тази седмица няма нито едно свободно място.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.