iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


ПЕРНИК ИЗПРАВЕН ПРЕД НОВА КРИЗА? ПРЕВОЗВАЧЕСКИ ФИРМИ ИЗЛИЗАТ НА МАЩАБЕН ПРОТЕСТ

ПЕРНИК ИЗПРАВЕН ПРЕД НОВА КРИЗА? ПРЕВОЗВАЧЕСКИ ФИРМИ ИЗЛИЗАТ НА МАЩАБЕН ПРОТЕСТ   01_1484207208
Прикачен файлРазмер
Когато беззаконието стане правило780.04 KB
подписи505.91 KB
Заявление за протест828.01 KB

В петък на 13 януари се готви мащабен протест на пернишки превозвачи, които обслужват обществения транспорт в града. Поводът за недоволството на бранша е, че ръководството на община Перник, в лицето на кмета Вяра Церовска и нейният екип „се опитват силово да преразпределят автобусните линии в градски транспорт в полза на 2 приближени фирми. Наглостта минава всякакви граници, тъй като се прави без процедура за концесия или обществена поръчка, без решение на общинския съвет и е в противоречие със задължителните указания на областния управител за допустимите спешни мерки“, се посочва в писмо до гражданите и медиите от Браншовия съюз за стопанска инициатива в транспорта.

На този етап всички линии в града ще вървят по разписание. Организаторите на протеста искат прозрачно управление и равенство за всички фирми, в противен случай ще се обърнат към съда и прокуратурата, за да защитят правата си.

Протестът започва в 11:00ч., със сборен пункт спирка Метал. В събитието ще се включат 10 от общо 12те фирми предоставящи транспортни услуги на територията на областния град. В подкрепа на своите колеги ще излязат и таксиметрови шофьори. В протестното шествие се очаква да се включат поне 20 автобуса и десетки служители и граждани. То ще премине през целия град по маршрут сп. Метал – ул. Благой Гебрев – ул. Юрий Гагарин – Община Перник.
Своята подкрепа са заявили и други фирми от търговския бранш в Перник. В протестното шествие щи се включат и автобуси от Кюстендил, Ихтиман и София, очаква се потвърждение от още области от страната.

Протестът е подкрепен от Национално сдружение на автобусните превозвачи в България и Асоциация на индустриалния капитал в България.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.