iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Килърът Сиси проговори

Килърът Сиси проговори 12_1418206709

Легендарният килър Станислав Ангелов-Сиси проговори за пръв път пред репортер на вестник „ШОУ” и агенция БЛИЦ!!! Той разкрива шокиращи подробности за убийствата, извършени от пернишката група, ръководена от Райко Василев-Кръвта, Румен Стефанов-Алф, а по-късно наследена от бащата на Райко – Васил Станков-Бай Васо или Дъртия, и дясната му ръка Милчо Петров-Чироса.

Сиси разказва ексклузивно и за бягството на своя “колега” от бандата Николай Кръстев-Шатката и Хосе Мартинес на 30 април т.г, за убийството на Георги Илиев, за делото срещу “Килърите 3”, за мръсните игри, екзекуции, наказания, които са ставали в смразяващата кръвта пернишка банда.

– Сиси, осъден си за четири убийства! Спомняш ли си как започна?

- Спомням си, но отговорът е много дълъг. Осъден съм за 4 убийства, от които едното не съм извършил. Признал съм за убийствата на Цветелин Карпузов, Биляна Кръстева и Кирил Христо-Багера и съм виновен. За убийството на Николай Христов-Хайо съм осъден за поръчител и съизвършител на Николай Кръстев-Шатката. Но не съм. Николай Кръстев си призна пред съдия как е извършил престъплението, че му е било поръчано от Васил Станков-Бай Васо и Милчо Петров-Чироса, и каква е причината за това. В убийството на Хайо съизвършител е друго момче, което в момента е подсъдим по делото “Килърите 3” – Георги Георгиев-Гугу. Той няма обвинение за Хайо. Мисля, че предмет на делото в Специализирания съд са убийството на Теодор Неофитов-Ханс и опит за убийство на Петър Крумов-Пупи. Гугу е осъден в група с мен, с Шатката, с другите, за въоръжена престъпна група за рекет, изнудвания, черно тото, лихварство и убийства. Но тогава е направил някакво споразумение, съдействал е на пернишката прокуратура срещу мен и Николай да бъдем осъдени. Сега, 6 години по-късно, вече е подсъдим, тъй като има прокуратура, която се интересува от истината, не само пернишката.

- Добре, казваш, че Хайо не си го убил ти… а за другите убийства ще ми разкажеш ли?

– За Хайо участвам в цялото убийство – от-до, съдействам, помагам… Крадем кола за това убийство, следим момчето през цялото време, осигуряваме квартира… Във всичко участвам, но в самото убийство-не. Не крия, че съм участвал, но съм осъден за неща, които не съм извършил.

- Как си обясняваш това?

- Обяснявам си го с факта, че ако не ме бяха привлекли като обвиняем мен, трябваше да хванат Милчо Боянов-Чироса и Васил Станков-Дъртия като поръчители. Няма недосегаеми, но в Перник явно има. Става въпрос за над 15 убийства, извършени от групата по поръчка на тях двамата. Аз не знам дори 24 часа да са лежали за някое от тях.

-Искаш да ми кажеш, че прокуратурата в Перник работи за Бай Васо и хората му, така ли?! – Да, за Бай Васо, за групата, за други лица. Прокуратура в Перник няма. Има я до едно ниво.

- До кое ниво я има?

– Ето, както ме гледаш мен, това е нивото. Аз съм “шефът на групата”. Това е удобното обяснение за прокуратурата. – В Пернишко изчезнаха доста момчета, освен Мотореца и охраната му, за които вече каза в съда, че са убити от групата, както и Кръстето, Врачанеца и Гумения, но и Атанас Пашин, Владо Попето и те ли са “скрити” /жаргон за убити и заровени – бел. ред./ от групата на Райко Кръвта? – Атанас Пашин е първият, да, той е скрит от групата, убит е.

Всички от изброените са убити от групата. Кръстето и Врачанеца бяха “скрити” от Румен Алф, Ханс беше убит от Чироса.

– Райко Кръвта ли уби Георги Илиев?

- Да, така знам, че Райко Кръвта уби Жоро Илиев. Че го е застрелял собственоръчно. Има голяма заблуда относно групата. Хората подценяваха Райко, не знаеха кой е той и коя е групата му. Тя се развива най-много в Испания и след това – в Холандия. Групата се развиваше с много крачки напред, преди всички останали групи в България. До ден-днешен го споменават в Испания, в Холандия, в Белгия, в Сърбия и т.н. В Испания има доста изчезнали хора, не знам дали знаеш. Водеха се войни там, те изгубиха едни от най-ценните си хора там. Когато това се е случвало, аз още съм ходел на училище.

– Спомена Сърбия – какви са били взаимоотношенията на Райко със Сретан Йосич? – Нищо не мога да кажа.

– А за Жоро Илиев?

- Разпитван съм за убийството, питаха ме дали аз не съм занесъл пушката, с която е убит… Но ти нали не подозираш, че човек като мен знае за убийството на Георги Илиев?! И да го е свършил Райко с един от групата, няма да дойде да ни се похвали. Беше цяло лято на почивка тогава. Всички са убедени, че убийството на Георги Илиев е извършено от Райко. Има конфликт между тях, има предистория. Да, убийството на Кьоравия е една от причините, а също и едно момче, с прякор Радето, става въпрос за пари, става въпрос за наркотици, за големи сделки Това, за което аз говоря и свидетелствам, е най-слабата и най-смешната дейност на групата – черно тото, лихварство, наркотици. Райко не знаеше какво се случва в Перник. Един ден дори ме извика и ми каза: “Абе, дупе, ти започна да изкарваш повече пари от мен, бе, какво стана с това черно тото?!…”. Аз наистина взимах повече пари от него от черното тото. Оттам станаха и най-лошите неща. Аз бях прекалено млад, изкарвах прекалено много пари, а хора от групата, които от дълги години са правели убийства, отвличания и каквото се сетиш, и по затворите са влизали, и не са взимали такива пари – така възникна недоволство.

– Какво е усещането да отнемеш човешки живот?

– Няма как да ти кажа какво е усещането. Нещата просто се случват.

– Кое или кой те накараха да убиваш?

- Нещата са много навързани. По делото за Хайо аз съм задържан за 6 месеца в ареста, не проговарям срещу групата, не давам показания. На 6-я месец ме пускат срещу 15 хиляди лева гаранция. Групата ме извади с фалшиви медицински документи. Прокуратурата в Перник не протестира това определение на съда, не знам това какво ти говори. Пернишкият съд ме освободи с фалшиви документи, а пернишкият прокурор, който мисли, че е задържал убиеца в мое лице, не протестира това. Какво е получил, как е решил и какво е решил, но е факт – не протестира освобождаването ми, тъй като най-вероятно апелативният съд щеше да ме остави, нямаше да ме пуснат. Това, че в Перник някой е „почерпен” с нещо или му е обещано, не значи, че и в София ще стане същото…

– Не ми каза как уби за първи път?

- Цветелин Карпузов е първото убийство. Стана след като излязох от ареста, където бях 6 месеца за убийството на Хайо. Тогава заварих много голяма каша във всичко. Черното тото не работи, не са си събирали парите, лихвите не са плащани. Имаше момчета, които си останаха навън и си работеха – Йордан Костадинов-Шишето, Гугу, Милчо Чироса. Докато бях вътре, носеха пари на съпругата ми. Сега те твърдят, че не сме приятели, че не сме близки…

- Какво се промени?

- Пет години, след като бях осъден, дадох показания срещу групата. Те помагаха на съпругата ми, на мен, на Николай, на жена му, но докато не ни осъдиха на ВКС. След като присъдата влезе в сила, всичко приключи. Шатката така го притиснаха да извърши убийството на Хайо – жена му беше болна от рак и й трябваха пари за операция След като му дадоха, го натиснаха да прави разни работи. Те искаха той да е вторият човек с Ханс, който трябваше да убие Хайо. След това нещата не се получиха, Ханс не успя да убие Хайо в едно заведение. Намерил си е оправдание, видял полиция на съседната маса, не стреля. Следващ случай – влизат с маски и автомати в едно заведение пак не успя да убие Ханс. След това групата решава, че Ханс го е било страх, че не трябва да е жив. Поне така казва Милчо Боянов, че Дъртия бил казал.

– Какво имаш предвид под това, че групата решава? Кой решава?

- Двамата – Бай Васо и Милчо Боянов-Чироса. Точно в този период групата беше от много малко хора, нямаше живи. Румен Алф беше убит два месеца преди това, Бойко и Кръстьо бяха изчезнали от 6-7 месеца. Т.е от 6-7 от по-сериозните момчета, които бяха в групата, остана едно нищо, избиха ги, изчезнаха безследно, което означава, че не са живи. Бай Васо и Чироса се страхуваха, защото Ханс знае прекалено много, участвал е в отвличането на Бойко Врачанеца и Кръстьо Кръстето, убиването им и прикриването на следите.

- По това време Врачанеца и Кръстето са момчета от групата, така ли? Защо тогава се стига до убийството им?

- Доколкото знам, е имало неуредени сметки, Кръстето е дължал някакви пари на Бай Васо, имало е съмнения, че са правили споразумения с полицията, че са се пробили, че са говорили. И така, и двамата ги убиват. Викат ги на среща и ги разстрелват.

- Ти как влезе в групата и то толкова малък?

– Колко малък, на 20-21 години бях. Аз бях момче за всичко 2004 година им трябваше някой да се занимава с черното тото, аз разбирах от залози, мога да смятам. Те се занимаваха предимно с наркоразпространение, трябваха им глупави момчета да продават наркотици на улицата. Ханс беше в групата, а той ми е приятел от дете, израснали сме заедно. В един момент те искат да развият черното тото и ми предложиха. Милчо Боянов ме извика и ме попита дали искам да се занимавам и приех. Не го мислех много.

- Как започна да убиваш?

- След като ме пуснаха от ареста, където лежах за Хайо, трябваше да се издължа на групата. Те нещата са съвкупни. Не мога да кажа, че само, защото съм дължал. Първо лежах 6 месеца, без да съм виновен, което ще се докаже. Може да съм извършил един куп престъпления, може да съм убивал, но това убийство не съм го извършил аз. Това малко или много озлобява човек. Убиха Райко, отиваме на погребение, след това на изнасяне, гледаш – близки, роднини, приятели, двете момчета от групата Бойко и Кръстьо изчезват, убиват Алф, два пъти стрелят по Дъртия, и двата пъти е прострелян в главата. Ако не бяха организирали покушението срещу Хайо, Дъртия сега нямаше да е жив. Той е подсъдим, да, поръчвал е убийства, но и той тогава е бил притиснат по някакъв начин. Той си погреба детето…

– Т.е. чувствал си се застрашен, така ли?

- Аз съм бил застрашен винаги. Сложиха бомба под колата ми. От ДОТИ ми казаха, че единствената по-голяма бомба, слагана до този момент, е тази на Косьо Самоковеца. Жена ми тогава беше бременна в 9-я месец. Докато бях в Перник, в ареста, подпалиха къщата ми, където живеят жена ми и детето ми. Дъщеря ми беше на 1 годинка. Това са хората, които са от другата група. Малко или много се озлобяваш. От полицията в Перник ти казват: “Оправяйте се, вие си воювате!”. Положението беше: който оцелее Знаех кой е подпалил къщата ми, знаех с каква кола е. Камерите са записали всичко. И разбирам кой е поръчител.

- Кой е бил поръчител?

– Петър Крумов-Пупи беше поръчителят. – Това ли беше причината групата да вземе решение да убие Пупи? – Не. Той е замесен в убийството на Райко Кръвта. Дъртия поръча и двете убийства – на Хайо и Пупи. Той искаше и двамата да бъдат убити заедно, на централно място, за да се създаде паника, да се създаде шок. Това са и двете лица, които контролират конкурентната група. Те няколко пъти се опитваха, но не можеха да ги хванат заедно, не стана. Единият се движи с бронирана кола, Хайо, например в деня на убийството му, е бил с бронежилетка, но я е оставил на задната седалка. Можеше сигурно и той да е жив.

- А Пупи?

– За първи път Пупи беше прострелян в главата с флоберкова пушка, за да не свидетелства по нашето дело, срещу мен и Шатката, за убийството на Хайо. Тогава обаче остана жив и дойде да свидетелства. Малко по-късно, на моя рожден ден, на същата дата е роден и Райко Кръвта, Пупи беше убит.

- Това подарък ли беше?

– Не знам, това го твърдят полицаите. Ние бяхме в Перник в ареста заедно с Шатката. Беше събота или неделя. Тогава почерпих с бонбони за рождения си ден, а полицаите ми викат: “Виж какъв подарък ти направи групата за рождения ден”. После влезе и един по-висш полицай от София и им каза, че убийството на Пупи е заради Райко, тъй като и той е роден на тази дата. Не знам, ако ти вярваш в съвпадения, но човекът, който организира и участва в убийството на Райко Кръвта, беше убит на рождения ден на Райко, малко по-късно. Пупи беше убит пред сина си, беше му откъсната главата от няколко метра, с пушка с 13 нули. Това е пушка за глигани! Нещо отвратително!

– Кажи ми за Ханс. Бил ти е най-близкият от групата, твой кум, видял си как го убиват…

- Да. Това е първото убийство, в което виждам някой да го убиват пред очите ми, и то член от групата, и то да го убива един от най-близките му приятели! Милчо Петров-Чироса го уби най-брутално. Бяхме в гората аз, Милчо и Шатката, който познавам от 1-2 месеца като човека, който предстои да убие Хайо. На другия ден, след време, съм си позволявал да разпитвам защо Дъртия е поръчал Ханс. През цялото време се опитваха да ме убедят, че Ханс е страхливец, предател, че не смеел да убие Хайо, така трябва да се случи с всеки от групата, който е страхливец. Милчо Петров ми е казвал, че най-големият проблем е, че Алф го е взел на убийството на Кръстето и Врачанеца. Милчо е бил застрашен, тъй като Ханс го е видял да извършва убийство. Най-лошото е, че ние помогнахме на Милчо. Копахме, изгорихме дрехите на Ханс, заровихме го, мълчахме…

– Ти си копал гроба на приятеля си! Какво чувстваше тогава?

– Никак не се чувствах. Това е февруари месец, през нощта, страшен студ, копаеш и това е. Милчо ни повтаряше да копаем по-бързо, че не можем да заровим тялото на Ханс, защото се е вкаменил и т.н. Ханс си беше татуирал образа на Райко Кръвта… И когато Милчо уби Ханс, го псуваше, нареждаше: „Ето ти татуировки!”. През всичките тези години този спомен се опитвах да го потисна, опитвах се да мисля, че не се е случило…

- Колко пари си докарваше от черното тото?

- Черното тото е голяма разправия, не е като разпространението на наркотици. На седмица съм печелел по 150 000 лева. Това е печалбата на групата. За себе си съм изкарвал по 6 %, което са 8 хиляди на седмица. Райко Кръвта не беше за черното тото, той и с наркотици не искаше да се занимава, но така се развиха нещата. Райко е по силовите изпълнения – кражби на коли, проституция, дрога, лихварство. –

Спомена по време на делото, че полицията е помагала на групата да завземе този бизнес, как става това?

- Да, така се разчистваше конкуренцията. Ако Райко искаше да вземе пазара за наркотици, организираше полицейска акция, при която задържат абсолютно всички от конкуренцията

- След смъртта на Райко продължи ли групата да дава пари на полицаи, прокурори и съдии?

– Определено групата не се закачаше. Имаше си покровителство от прокуратурата, от МВР. Винаги се оправяха нещата. Докато Райко беше жив, нямаше нито един осъден от групата. Докато беше жив Румен Алф, поддържаше същото положение, защото той му беше много близък, знаеше контактите, ходеше, срещаше се, плащаше, независимо дали са съдии, прокурори и каквото и да било. След убийството на Алф вече нещата се промениха… Тази група има пари, които се отделят всеки месец за прокурори, адвокати, за задържани момчета от групата, за семействата им. Винаги има един такъв фонд, както и за оръжия и т.н.

– Каза, че Ханс не е първото вътрешно убийство на групата…

– Да. Бойко Врачанеца и Кръстьо са убити преди това. Едно момче от групата – Димитър Гиздов-Гумения също беше убит. Райко го наказа. А освен това, нали не мислиш, че след този случай, на някого от групата му е хрумнало, че може да прави каквото си иска, че може да пипне или да излъже. – Ти притесняваше ли се, че и теб ще убият хората от групата? – Не. Не съм го мислел. Работата вървеше. До един момент, в който убиха Ханс.

Когато го убиха, бях вече сигурен, че няма да ме оставят жив Просто в онзи момент им бях нужен. – Имало ли е някакви сигнали, че и ти ще бъдеш убит?

- Да. Знам, че Чироса подготвяше убийството ми.

– На делото той каза, че ти си подготвял неговото?

– Нормално. Каква реакция да предприема аз?! То всичко излезе извън всякакви граници. Милчо организира толкова убийства, отвличания, не се спираше! И най-накрая поиска да отвлечем внучката на Дъртия, защото не може да му вземе парите. Той нямаше да се спре по никакъв начин. Какво щеше да стане след внучката?! Имаше едно момче, което беше много близък на Ханс – Христо Бошняков, викат му Пацко. Той е участвал с групата в убийства. Участвал е с мен в убийството на Биляна Кръстева, в убийството на Кирил Христов-Багерчето. Той сам изяви желание да убие Чироса.

– Защо не го убихте, какво стана?

- Така се стекоха нещата, изчезнах, после ме заключиха. Но до този момент се работеше всеки ден по подготовката на убийството. Пацко и Йордан Костадинов следяха Чироса. Дори имаше случаи, в които го чакаха, за да свършат работата.

- Чироса разказа, че си застрелял Биляна, докато си я целувал…

- Това го прочетох в медиите. Има двама свидетели. Това е абсурдно! Това момиче не ми е било никакво, за да ме целува. Милчо се опитва да дискредитира моите показания, защото го застрашава доживотен затвор.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.