iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Кои са актуалните цветове при абитуриентите тази година

Кои са актуалните цветове при абитуриентите тази година 05_1463974027

Дългите рокли в цветовете праскова, диня или син са най-актуални сред абитуриентите тази година, като за това какви са модните тенденции, колко отделят завършващите зрелостници за тоалет и кои са най-екстравагaнтните модели отговаря в интервю Тодорка Йорданова, служител в магазин за рокли.

Фокус: Г-жо Йорданова, кои са актуалните цветове и модели за абитуриентските рокли и костюми през тази година?
Тодорка Йорданова: Специално за роклите тази година, категорично най-много се търсеха дългите модели. Къси почти не сме продавали. Абитуриентите търсеха рокли в цялата цветова гама. За разлика от други години, тази година имаше момичета, които залагаха и на черно. Най-актуални са нежните цветове – праскова, диня и синьо. Тази година кампанията ни не беше много силна. Търсенето започна доста по-късно, в сравнение с други години. Самата година беше много по-различна.

Фокус: Обикновено кога започва подготовката на абитуриентите, кога започват те да търсят облекло и аксесоари?
Тодорка Йорданова: В предходни години са започвали да търсят още от ноември-декември месец, особено тези, които искат да им ушият конкретен модел. Масовото търсене започва през февруари и март. Тази година имахме клиенти дори през април и началото на май. Много се изтеглиха във времето. Всички момичета обличат много видове рокли, за да видят коя линия би им стояла най-добре. След това започват да си избират и самата рокля, като са капризни във всяко едно отношение. Кавалерите винаги се опитват да са в тон с роклите на техните дами. В повечето случаи се стремят ризата им да е в тон с роклята на момичето. Поне някакъв детайл от мъжкия тоалет задължително трябва да отговаря на роклята на момичето до тях

Фокус: Влияят ли се от цената на дрехата или ако си я харесат не се интересуват колко струва?
Тодорка Йорданова: Мисля, че най-важното е да им хареса. Не бих казала, че тази година е имало някой, който да гледа цената. В крайна сметка така са фиксирани цените, че няма огромна разлика. Разбира се марковите дрехи не ги слагаме в това число. Тази година се търсеха изчистени, семпли рокли, без много дантели и камъни. Абсолютно изчистената рокля се харесваше най-много. Повечето абитуриенти не се влияят от цените на костюмите и роклите и купуват това, което им харесва. Цените на костюмите и роклите са почти едни и същи. Тези, които търсят в последния момент може би търсят по-евтини дрехи, на цени от около 200 лева, което е твърде ниска цена за официален тоалет, особено за дълга рокля с по-сложен модел или с повече дантели и камъни. Въпреки почти еднаквите цени на мъжките и женските тоалети, балът на момичетата излиза по-скъп заради по-големите суми за прически, грим и ноктопластика, които плащат преди така важната вечер.

Фокус: Как варират цените и от какво се определят?
Тодорка Йорданова: Материите нямат много голямо различие. Роклите се оскъпяват ако имат повече дантела, камъни и ръчен труд. Като се има предвид, че повечето момичета търсеха по-изчистени рокли, цените бяха нормални.

Фокус: Като споменахте ръчен труд, колко време е необходимо за изработка на една дреха, ако тя е по поръчка?
Тодорка Йорданова: По бутиковите рокли е възможно да се работи и около месец, особено ако има повече нашивания. Иначе с дантелите е по-лесно и бързо, но пък самата дантела е по скъпа. Общо взето се уравняват нещата с ръчния труд и изцяло само с дантела.

Фокус: Имали ли сте поръчки за изработка на модели от световни марки?
Тодорка Йорданова: Това винаги го има. Абитуриентите идват при нас със свалени снимки от интернет или списания. Винаги е имало интерес към подобия на рокли на звезди.

Фокус: Можете ли да сравните роклите, които са предпочитани тази година с тези от миналата, или от преди 10 години? Има ли голяма разлика и с годините връщат ли се някои модни тенденции?
Тодорка Йорданова: Има изключително голяма разлика. Тенденциите се сменят почти всяка година, дори само в малки детайли. А сравнено с преди 10 години, тогава бяха модерни роклите с големи обръчи. Те са обемни, големи и тежки, а сега се предпочитат олекотените и по-удобни рокли. При нашите клиенти не съм забелязала да има интерес към завръщане на модни тенденции от предишни години.

Фокус: Имало ли е момичета, които избират по-странни модели рокли или такива, които избират по-мъжка визия, например да отидат на бала си с костюм?
Тодорка Йорданова: При нас не е имало такива случаи. Роклите са за предпочитане.

Източник: focus-news.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.