iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Момичетата на Ивет Григорова се появяват на кориците на най-престижните модни издания

Момичетата на Ивет Григорова се появяват на кориците на най-престижните модни издания 01_1453191252

Перничанката Ивет Григорова стои твърдо на модния пазар вече повече от 20 гдини, като създадената от нея агенция „Ивет Фешън” е утвърдена ковачница за топ модели не само у нас, а и в чужбина. Именно на световния моден пазар намират изява нейните момичета, партнират си с имена като ELITE, FORD, WOMEN, NEXT. Моделите на „Ивет Фешън” се появяват на кориците на най-престижните модни издания, неоспорим аргумент за професионализма и подготовката им. Самата Ивет е с визия на модел, по блондински позитивна и изпълнена с хъс. Пред Мирослава Цанева за читателите на delo.bg тя сподели формулата на успеха и не на последно място изборът на Долче и Габана Павлина Енева от Ивет Фешън да бъде лице на последната им колекция, която предизвика полярни мнения в обществото.

- Ивет Фешън е една от първите агенции за топ модели у нас. Как успяхте да се съхраните през годините? Каква е формулата на успеха Ви?
- Когато човек има посока, професионален екип и добри модели, нещата се развиват по естествен начин. Е, не е изключено да има и доза късмет.

- Какви са критериите за подбор на момичета? Налагате ли определен световен стереотип или подхождате индивидуално към всеки модел?
– Моделите ми са много различни типажи, съобразени със съответния пазар. За да бъдеш успешен модел в днешно време, не се изискват само и единствено физически данни, необходимо е да съчетаваш и ред качества като: дисциплина, целенасоченост, хъс, силен характер, търпение…

- Как ще коментирате съпротивата на някои държави срещу прекалено слабите модели? Наскоро във Франция беше въведена дори наказателна отговорност за агенции, които използват кльощави модели. Смяташ ли, че това подбужда младите момичета към гладуване и залитане към анорексия?
– Ако е въведена наказателна отговорност, то всичките модни агенции в Париж трябва да бъдат наказани, заедно с кастинг директори, дизайнери и цялата индустрия. При положение, че си решил да работиш като модел, трябва да отговаряш на определени критерии, за да бъдеш конкурентноспособен. Аз съм против гладуването като начин на отслабване и ние не го изискваме от моделите си. Това може да се постигне със здравословен начин на живот и активен спорт.

- Кои от моделите на агенцията са твоята гордост?
– Няма да ми стигне цяла страница, ако трябва да ги изброявам. Ивет Фешън е селективна агенция и попадайки в нея като модел е гаранция за развитие и успех, ето защо аз се гордея със всичките си модели, но има няколко имена, които не мога да не спомена, а именно: Кристина Милева, Ваня Билева, Нора Шопова, Екатерина Куцарева, Михаела Бориславова и т.н.

- Смяташ ли, че българката има достойно място сред световните модели?
– Българката има всички качества, за да бъде част от световния подиум и е факт, че много български модели се налагат на международния пазар.Единственото, което им липсва, според мен е характер за да устоят на огромната конкуренция.

- Последната колекция на Долче и Габана, посветена на мюсюлманките, предизвика противоречиви коментари. Единственото лице в нея е Павлина Енева от Ивет Фешън. Имаше ли някакви притеснения относно нейното участие предвид актуалната напрегната ситуация около бежанската криза в Европа? Какви бяха аргументите да бъде избрана точно тя?
– Павлина Енева е невероятен модел и към всеки кастинг подхожда професионално, независимо от посланието на снимките. За нея това е просто работа. Клиентите отДолче и Габана са търсили интересно, запомнящо се лице и изразителни очи, защото все пак в тази колекция от модела се вижда единствено лицето и Павлина изцяло е покрила техните критерии. От 500 кандидатки за лице на колекцията са избрали именно нея…

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.